Gorjenii joacă în această seară cu campioana României

Pandurii întâlnesc în această seară la Urziceni campioana României, meciul anunţându-se deosebit de dificil pentru echipa din Târgu Jiu. Meciul cu Unirea face parte din seria jocurilor cu echipe de top programate pe acest final de retur, după cele cu Steaua şi Dinamo. Dacă gazdele se prezintă la acest meci fără trei jucători de bază care sunt suspendaţi, oaspeţii au un număr mult mai mare de indisponibili medicali sau suspendaţi. Partida din această seară este programată de la ora 20:30 şi va fi transmisă în direct de GSP TV.

Antrenorul Sorin Cârţu consideră meciul cu Unirea Urziceni ca fiind cel mai greu al echipei sale din retur. „Când joci cu Urziceniul, campioana en-titre, e normal să fie cel mai greu meci al nostru. Se mai adaugă şi situaţia care este. Suntem preocupaţi, şi la noi şi la jucători şi la conducere pentru a aborda cum trebuie acest meci” a declarat Cârţu înaintea jocului de azi, adăugând că echipa sa trebuie să abordeze meciul cu încredere că poate obţine un rezultat pozitiv: „Singura şansă a noastră să obţinem un rezultat pozitiv şi ne salvăm de la retrogradare e să jucăm toate meciurile cu încredere. Nu avem voie să cedăm sub nicio formă şi să nu gândim că n-am putea să câştigăm indiferent cu cine am juca. Nu trebuie să ne gândim că nu putem face treabă bună chiar dacă jucăm cu Unirea Urziceni”.

Stresaţi că ar putea juca la ora 11:00

Cârţu a mai precizat că are încredere că jucătorii săi pot obţine şi rezultate bune bazându-se pe jocul bun de la ultimele partide: „Am încredere în ei, aşa cum au arătat pe teren şi cu atitudinea pe care au avut-o în ultimele meciuri, vor face şi rezultate bune. În momentul în care joci şi te angajezi la o luptă, trebuie sa dai totul pe teren”. În ceea ce priveşte starea de stres a jucătorilor săi, Cârţu spune că e normală şi că aceştia trebuie să fie responsabilizaţi şi să treacă peste această stare: „Cum să nu fie stresaţi jucătorii, de ce să nu fie stresaţi- Ce, abia aşteaptă să joace de la ora 11:00, ca să aibă după-amiaza liberă- Trebuie să fie presiune şi stres la ei că ei au adus echipa aici. Dacă au adus-o aici şi dacă la momentul când au adus-o aici au fost detensionaţi şi erau relaxaţi, acum a venit momentul să scoată echipa de aici. Şi trebuie să fie responsabilizaţi la fiecare meci ca să obţină rezultate bune”.

Chiar dacă în mare parte echipa este aceeaşi din sezonul trecut, Cârţu spune că starea în care se joacă acum meciurile este alta din cauza presiunii locului pe care se află echipa: „E aceeaşi echipă acum, care a obţinut rezultate bune în tur, dar s-au jucat meciurile pe o altfel de stare, deci starea în care se joacă acum e diferită. Nu îi sprijin eu moral acum, îi învăţ ce au de făcut, le spun unde greşesc pentru ca altă dată să nu mai facă asemenea greşeli. I-am spus că are privire tâmpă pentru că atunci când faci asemenea greşeală şi îţi condamni echipa este o imbecilitate”.

În ceea ce priveşte adversarul de azi, Sorin Cârţu nu a comentat situaţia echipei din Urziceni, care are de asemenea jucători absenţi, la fel ca şi Pandurii care a plecat fără cinci accidentaţi şi un suspendat, numărul absenţilor fiind mai mare din cauza jucătorilor trimişi la echipa a doua.

Pandurii a obţinut până acum rezultate bune cu echipele de top din Liga I dar numai pe teren propriu, jocurile din deplasare fiind pierdute de regulă când e vorba despre adversari net superiori.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: