Gorjenii se dau pe GPL

Din ce în ce mai mulţi gorjeni optează pentru montarea instalaţiei de gaz petrolier lichefiat la autoturismele cu motor pe benzină. Motivul este foarte simplu. Lipsa banilor precum şi preţul ridicat al benzinei îi determină pe aceştia să achiziţioneze o astfel de instalaţie. Zilnic la Registrul Auto Român (RAR) Gorj sunt omologate în jur de două astfel de instalaţii.

Numărul persoanelor care decid să înlocuiască benzina cu gazul petrolier lichefiat este tot mai mare. Prin montarea acestora oamenii beneficiază de o economie de minimum 40% din costul benzinei. „Zilnic omologăm cel puţin două instalaţii GPL. Datorită problemelor cu care ne confruntăm, oamenii nu mai au bani iar prin folosirea acestei instalaţii îşi pot reduce din cheltuieli. În judeţul Gorj sunt trei service-uri auto autorizate. Până în momentul de faţă nu am întâlnit probleme legate montarea de instalaţii care să nu se încadreze cerinţelor regulamentelor”, a declarat Vasile Picioruşi, director RAR Gorj

Preţul achiziţionării unei astfel de instalaţii constă aproximativ 250 de euro şi variază în funcţie de tipul şi motorizarea maşinii.

Folosirea aceste instalaţii are multe avantaje. Gazul petrolier lichefiat (GPL) este economic şi nu contaminează apa şi solul pentru că foloseşte un carburant fără sulf, benzen sau plumb.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: