Gorjenii sunt optimişti

Pandurii au intrat în linie dreaptă cu pregătirea meciului cu Gloria Bistriţa, ieri fiind din nou programate două antrenamente, ambele pe terenul de joc. Aseară jucătorii au fost asistaţi la cel de-al doilea antrenament şi de preşedintele Marin Condescu care a venit să îi încurajeze pentru partida din etapa viitoare. Antrenorul Sorin Cârţu a efectuat şi un joc şcoală între jucătorii din lot, printre aceştia regăsindu-se şi Alex Păcurar, fiind posibil ca acesta să revină pe teren la Bistriţa.

Până la finalul săptămânii viitoare Pandurii vor disputa trei partide deosebit de importante, cea mai importantă fiind cea cu Poli Iaşi programată miercuri la Târgu Jiu. Nici jocul de la Bistriţa nu e de neluat în calcul, deşi e un joc dificil, Pandurii pot spera măcar să obţină un rezultat pozitiv de această dată, Bistriţa fiind un teren pe care nu s-au impus până acum.

Victoria cu Braşov a readus speranţe

Cârţu a făcut o analiză a jocurilor care mai sunt de disputat şi crede că multe din necunoscutele de la retrogradare dar şi din cupele europene se decid în cele trei jocuri care urmează. Pandurii joacă într-o săptămână cu Gloria, Polii Iaşi şi Rapid, având nevoie de cel puţin o victorie din aceste partide pentru a mai spera apoi în salvare. „Am obţinut şi noi o victorie care ne dă speranţe şi care ne dă dreptul să gândim pozitiv pentru viitor şi să-l aşteptăm ceva mai încrezători. Urmează o săptămână în care se decid multe necunoscute. Totul depinde şi de noi şi de modul în care reacţionăm în această perioadă”, este de părere Cârţu înaintea meciului de vineri.

Pot să se salveze prin rezultate directe

Pentru că joacă cu echipe aflate în aceiaşi zonă precum Gloria Bistriţa sau Poli Iaşi şi Unirea Alba Iulia, Pandurii au posibilitatea de a se salva prin forţele proprii, fără a mai aştepta jocul rezultatelor: Nu trebuie să mai aşteptăm ajutorul nimănui şi trebuie să ne ajutăm singuri practic. Avem această posibilitate, am mai recuperat din handicap şi acum trebuie să ne facem treaba fără ajutorul nimănui. Mă gândesc aici să nu aşteptăm rezultate indirecte, să ne rugăm să piardă sau să câştige alţii. Ne putem ajuta singuri, va fi acest meci de la Bistriţa, apoi cel cu Iaşiul şi apoi ieşirea la Rapid, deci va fi o săptămână foarte grea. Va fi o săptămână în care se pot rezolva multe necunoscute dar sper să le rezolvăm favorabil nouă”.

Nu cotează mai mult punctele din deplasare

Fie că joacă acasă sau în deplasare, punctele câştigate au de acum aceeaşi valoare, tehnicianul nepunând preţ mai mare pe cele aduse din deplasare, mai ales că Pandurii se impun greu sau deloc acasă.  „E mai puţin important acum că avem trei meciuri în deplasare şi două acasă. Vedem ce facem şi în deplasare, ce dacă am jucat acasă am jucat mai bine? Ne-am chinuit mult la partida ultimă cu Braşov dar avem un merit că am crezut până la final şi n-am oferit ocazii adversarului. Am avut şi şansa că n-am mai avut de recuperat un handicap, şi atunci când s-a ivit o posibilitate a noastră am punctat decisiv”, a spus ieri Cârţu care a apreciat şi faptul că nu s-a mai întâmplat ca la alte meciuri când au avut avantaj numeric dar a trebuit să-l folosească pentru echilibrarea scorului.

Gorjenii fie au primit gol fiind în zece oameni adversarii, fie şi-au dat autogol, apoi fiind nevoiţi să alerge după egalare. „Am avut şi noi şansă la un meci şi îi mulţumim lui Dumnezeu. Sperăm în continuare, dacă poate, să fie alături de noi că nu ne supărăm!”, a încheiat tehnicianul care se aşteaptă la mai multe de la noroc decât de la echipa sa.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: