Gorjul a semnat un acord cu o regiune din Italia

Premierul Ponta a participat, joi, la Târgu Jiu, la semnarea unui acord de colaborare între judeţul Gorj şi Regiunea Basilicata, din Italia, declarând, cu această ocazie, că reprezentanţii Italiei sunt prietenii României în Parlamentul European.

Documentul a fost semnat la sediul Prefecturii Gorj, în prezenţa ambasadorului Italiei în România. Protocolul de colaborare semnat de Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj și de Maurizio Pittella, președintele Regiunii Basilicata, are ca scop o bună colaborare pe viitor între autoritățile din Gorj și cele din regiunea italiană. „Am inițiat la nivelul Ambasadei Italiei și a regiunii Basilicata un acord de cooperare instituțională și a fost finalizat miercuri, 31 octombrie, când am fost în Italia alături de prim-ministrul Victor Ponta. Acum au venit domniile lor la Târgu-Jiu și am semnat acest acord instituțional. Această înțelegere înseamnă o deschidere de care trebuie să dăm dovadă în perioada care urmează, deoarece parteneriatul teritorial și cooperarea internațională au devenit condiții indispensabile pentru adoptarea de măsuri strategice eficace și eficiente în scopul de a relansa dezvoltarea și competitivitatea teritoriale”, a spus Ion Călinoiu, președintele CJ Gorj.

Maurizio Pittella, președintele Regiunii Basilicata din Italia, a ținut să le mulțumească autorităților gorjene și premierului Victor Ponta, care s-a implicat în încheierea acestui acord de colaborare. „Vreau să le mulțumesc prietenilor mei din Gorj, vă oferim o îmbrățișare virtuală tuturor. Domnul Ponta s-a ocupat de-a lungul timpului de continua îmbunătățire a relațiilor dintre Guvernele României și Italiei, dintre autoritățile din Gorj și noi, cei din Basilicata. Cred că regiunile noastre sunt foarte asemănătoare, domniile voastre aveți la Gorj cărbunele ca principal atu, noi avem petrolul. De utilizarea acestor resurse depinde viitorul. Vă putem fi de ajutor, în baza experienței noastre în atragerea fondurilor comunitare, în realizarea unor proiecte sustenabile. Sunt sigur că această colaborare va fi de lungă durată și extrem de fructuoasă”, a declarat Maurizio Pittella, președintele Regiunii Basilicata.

Gianni Pittella, vicepreședintele Parlamentului European, a transmis un mesaj de apreciere și mulțumire autorităților de la Gorj.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: