Gorjul exportă plută şi importă piei tăbăcite

O situaţie prezentată de Direcţia Judeţeană de Statistică arată că judeţul Gorj importă mult mai mult decât exportă. În luna ianuarie 2015 exporturile la nivelul judeţului au însumat 3.2 milioane euro, iar importurile au fost de peste 4.6 milioane euro.

Conform situaţiei statistice în care sunt prezentaţi principalii indicatori economico-sociali în luna martie a acestui an, la nivelul judeţului Gorj a fost înregistrată o creştere în ceea ce priveşte exportul de materiale plastice, cauciuc şi alte articole din acestea, materiale textile, metale comune, produse minerale, mijloace de transport, produse alimentare, băuturi, tutun. Mai exportăm, dar mai puţin faţă de alte perioade, maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imagini,  produse vegetale, animale vii şi produse animale, produse de lemn, plută şi împletituri din nuiele, instrumente şi aparate optice, fotografice, cinematografice, de măsură, de control sau precizie, mărfuri şi produse diverse.

Când vine vorba de importuri, în luna ianuarie au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Secţiunile cu cele mai mari creşteri sunt:  produse alimentare, băuturi, tutun, materiale plastice, cauciuc şi articole din acestea, grăsimi şi uleiuri animale sau vegetale, maşini, aparate şi echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul şi imagini, metale comune şi articole din acestea, produse vegetale, produse ale industriei chimice şi ale industriilor conexe, pastă de lemn, deşeuri de hârtie sau de carton, hârtie şi carton şi articole din acestea, articole din piatră, ciment, ceramică, sticlă şi din alte materiale similare, piei crude, piei tăbăcite, blănuri şi produse din acestea, încălţăminte, pălării, umbrele şi articole similare. Secţiunile care au înregistrat scăderi sunt: instrumente şi aparate optice, fotografice, cinematografice, de măsură, de control sau precizie, animale vii şi produse animale, produse minerale, mijloace de transport, materii textile şi articole din acestea, mărfuri şi produse diverse produse de lemn, plută şi împletituri  din nuiele.

Despre producţia industrială realizată în luna martie, cei de la Direcţia Judeţeană de statistică spun că a crescut cu 0,8% faţă de luna februarie şi cu 17,4% faţă de luna martie 2014. 

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: