Gorjul, fruntaş la titularizare

Notele afişate ieri la prânz de Inspectoratul Şcolar pentru concurenţii de la titularizare din acest an nu au stârnit un interes prea mare pentru candidaţi, aceştia neînghesuindu-se la centrele de examinare pentru a afla notele, preferând pentru asta să urmărească afişarea rezultatelor pe internet. Un număr de 187 de candidai la concursul de titularizare din Gorj au obţinut note mai mici de 5, patru dintre concurenţi fiind notaţi însă cu nota zece.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Işfan, spune că notele obţinute de concurenţi sunt mai bune decât cele din anul trecut, el menţionând că, în opinia sa, profesorii au fost mai bine pregătiţi. „Ponderea cea mare a notelor e dată de 287 de note peste 7. Asta arată că au venit oameni care au învăţat şi au cunoştinţele necesare pentru a promova cu nota 7 la titularizare, examenul fiind destul de greu. Spre bucuria mea avem şi patru note de zece, ceea ce arată că oamenii s-au pregătit”, spune Işfan. Un număr de 50 de note sunt situate între 9.00 şi 9.99, iar între 8.00 şi 8.99 sunt 91 de note.

La concurs au participat 618 concurenţi, dintre aceştia 139 având notele cuprinse între 6.00 şi 6.99, alţi şapte reuşind să fie notaţi între 5.00 şi 5.99. „Marea mea bucurie este că avem 141 de note cuprinse între 8 şi 10, iar ca promovabilitate finală, peste nota 5, avem aproape 70% dintre concurenţi. Am ajuns la un procent aşa bun pentru că împreună cu inspectorii de specialitate şi cu metodiştii am făcut cu concurenţii pregătire şi câte 4 zile pe săptămână. La anul vreau să începem pregătirile cu ei încă din ianuarie pentru a avea cifre şi mai bune şi sper ca peste câţiva ani să vedem note la fel de bune şi la elevii care termină cursurile cu aceşti profesori.

IŞJ Gorj are 500 de posturi complete şi incomplete  titularizabile la care pot participa concurenţi notaţi cu note peste 7 în ultimii doi ani. Posturile vor fi ocupate în ordinea descrescătoare a notelor, menţionează Işfan. Concurenţii au posibilitatea să conteste notele primite până azi după-amiază, pe 8 august urmând să fie afişate notele finale.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: