Gorjul, promovat cu ajutorul vârstnicilor

Biblioteca Județeană „Christian Tell” va implementa în perioada iunie-noiembrie 2013 un proiect finanțat de Fundația Irex București. Valoarea proiectului este de 5.000 de dolari și are ca scop promovarea turistică a județului Gorj cu ajutorul persoanelor vârstnice din mai multe localități ale județului.  La finalizarea proiectului va fi întocmit un ghid turistic

 „Cum să fii turist la tine acasă” este titlu proiectul câștigat de Biblioteca Județeană „Christian Tell”, care în parteneriat cu bibliotecile din comunele Băleşti, Leleşti, Peştişani şi Scoarţa trebuie să aleagă minimum trei obiective turistice care ar trebui promovate.

Bibliotecarii, împreună cu cei din administrație, trebuie să caute și minimum cinci vârstnici cu care să lucreze la acest proiect.  „Proiectul se va desfăşura în perioada iunie-noiembrie. Avem întâlnire cu colegele bibliotecare din Băleşti, Leleşti, Scoarţa şi Peştişani și vom stabili ce vom avea de făcut; de fapt ne întâlnim ca să transmitem parteneriatele către primării, ca să acorde sprijin pentru realizarea proiectului. Colegele trebuie să identifice în comunitate minim 5 seniori cu care să lucrăm în proiect şi, împreună cu ei, să aleagă minim 3 obiective cultural-turistice de promovat. Pentru că vrem să fie cu participarea seniorilor, să stabilească de comun acord asupra cărora să se oprească. Ele vor trebui gândite astfel încât să poţi să faci un traseu turistic în comunitate”, a spus Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene Gorj.

Se va realiza un ghid turistic

Proiectul se va finaliza cu editarea unui ghid turistic care va prezenta activitatea celor implicați în proiect și care are drept scop atragerea turiștilor în comunele gorjene implicate în parteneriat și nu numai. „Vom scoate şi un ghid turistic în care vrem să vorbim despre obiective de vizitat, dar şi despre obiceiuri  şi tradiţii din zonă, dacă se mai practică ceva meşteşuguri, astfel încât să fie mai complet. Într-o fază finală, care se va petrece mai în toamnă, o să şi verificăm aceste trasee turistice. O să mergem cu nişte copii şi cei care au lucrat în proiect să ne fie ghizi, să ne prezinte obiectivele turistice. Acum sunt doar comunităţile astea, dar se poate extinde. Proiectul poate fi preluat şi de alte comunităţi. Vom avea postări pe Facebook”, a mai adăugat Olimpia Bratu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: