Gorjul rămâne cu cei patru inspectori guvernamentali

Cei patru inspectori guvernamentali din Gorj şi alte câteva zeci din ţară au scăpat de votul negativ al majorităţii senatorilor. Aceştia au fost de acord cu păstrarea inspectorilor. Rămâne de văzut ce vor crede deputaţii.

Plenul Senatului a respins luni un proiect al Guvernului de modificare a Legii statutului funcţionarilor publici, prin care se desfiinţează funcţia de inspector guvernamental. Proiectul a fost respins deoarece nu a reuşit să întrunească numărul necesar de voturi pentru o lege organică, întrunind doar 52 de voturi "pentru", 41 "împotrivă" şi o abţinere, din necesarul de 69. Guvernul a adoptat, pe 9 februarie, un proiect de modificare a Statutului funcţionarilor publici, schimbările prevăzând desfiinţarea funcţiei de inspector guvernamental şi descentralizarea parţială a concursurilor pentru posturile de funcţionar public. Proiectul va merge la Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Activităţi „importante“ 

Cei patru inspectori guvernamentali din Gorj sunt foştii subprefecţi Constantin Dumitrescu şi Sorin Arjoca, fostul prefect Victor Banţa şi Cristina Rujan.

Spre exemplu, Victor Banţa are sarcina de a veghea atent la bunăstarea infrastructurii rutiere, de a aduce observaţii şi de a face propuneri cu privire la buna funcţionare a drumurilor din judeţul Gorj. Acesta spune însă că de cele mai multe ori, lipsa resurselor de finanţare îi spulberă orice propunere. Ştiţi că pe tronsonul de drum Rovinari-Bumbeşti Jiu au fost 15.000 de metri cubi de gropi”, spunea Banţa la un moment dat.

Cristi Rujan are misiunea de a monitoriza aplicarea programelor în domeniul în care a fost repartizat, respectiv educaţia pe întreaga Oltenie. Rolul acestuia este de a identifica problemele de nelegalitate dar şi de a sprijini la nivel central domeniul în care activează. Alţi doi inspectori guvernamentali au în observaţie tot ce ţine de administraţie în judeţul nostru. Este vorba de Constantin Dumitrescu şi Sorin Arjoca, care ar trebui să observe tot ce mişcă în administraţia publică locală. Aceştia au atribuţii pe Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi managementul situaţiilor de urgenţă. 

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: