Gorjul vrea din nou handbal în Liga Națională

Echipa de handbal a Universității „Constantin Brâncuși” are drept obiectiv promovarea în liga națională. Echipa este finanțată de Consiliul Județean Gorj și a făcut deja achiziții importante, printre care Dorin Dragnea, Ioan Stan și Claudiu Subțirică. Lotul este schimbat în proporție de 60% față de cel de anul trecut când, în lipsa banilor, echipa s-a bazat pe jucătorii de la Liceul cu Program Sportiv.

Antrenorii CS UCB, Adrian Gorun și Bogdan Chepea, au vorbit într-o emisiune la Radio Infinit despre planurile pe care le au cu echipa în acest sezon. „Obiectivul este promovarea în Liga Națională”, a spus antrenorul principal Adrian Gorun, care susține că există sprijinul autorităților locale. „Avem finanțare clară de la Consiliul Județean, am înțeles că o să ne ajute și primăria, avem finanțare și de la Ministerul Educației Naționale. Facem tot ce se poate să aducem handbalul pe prima scenă”, a spus Gorun.

Antrenorul a anunțat că lotul este în proporție de peste 60% schimbat față de anul trecut, când au fost folosiți preponderent jucătorii de la LPS Târgu Jiu. „Anul trecut nu aveam această finanțare. Am avut jucători doar de la LPS, au avut o șansă să se afirme, unii au făcut-o, alții mai puțin“, a spus antrenorul la postul de radio.

Jucători și studenți în același timp

Dorin Dragnea, un jucător de 30 de ani, revine la Târgu Jiu. Secundul Chepea a spus că jucătorul și-a dat licența și acum s-a înscris la master. „Sunt mulți jucători interesați să își facă studiile la această universitate. Dragnea și-a dat licența și acum s-a înscris la master. Cariera de sportiv este scurtă, e bine să își facă un viitor”, a spus Bogdan Chepea.

„Dragnea are experienţă în Liga Naţională, în plus i-a plăcut proiectul nostru. Vrea să revină acasă, s-a cam săturat de umblat. El îi cunoaşte pe majoritatea jucătorilor mei de când era aici, la Târgu Jiu. Au legat şi prietenii, şi sperăm că vor face treabă”, a declarat antrenorul formaţiei, Adrian Gorun.

O altă achiziție importantă este Ioan Stan, un jucător de 27 de ani cu mare experiență pe prima scenă a handbalului românesc. „Este un jucător despre care istoricul lui spune multe, plecând de la lotul naţional de juniori, tineret şi seniori. A jucat în Liga Naţională tot timpul, la echipe bune, precum Reşiţa, Bacău. (...) E un băiat de caracter, dar şi un luptător, nu se dă la o parte de la nimic şi eu cred că ne va ajuta foarte mult. E un jucător de forţă, exact ce ne-a lipsit până acum, şi trebuia să compensăm această lipsă”, a mai spus Gorun.

O achiziție importantă este Claudiu Subțirică, venit de la Dobrogea Sud Constanța. „Acolo era rezerva lui Toma, a venit la noi pentru că vrea să se afirme”, explică antrenorul.

PREGĂTIRE

Antrenorii speră să poată organiza opt-zece meciuri de pregătire în perioada 19 august - 10 septembrie, astfel încât echipa să fie omogenizată până la debutul competiției. „Dacă vom reuși cu adversari de Liga I va fi foarte bine, încercăm să facem un turneu de patru-cinci echipe la Târgu Jiu”, a spus antrenorul care are 21 de jucători la dispoziție și dubluri pe fiecare post.

Vizualizări: 883

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: