Gospodarii din Bolboşi, recompensaţi de primar cu diplome de merit

Cei mai gospodari săteni din comuna Bolboşi primesc diplome de merit din partea primăriei. Decizia a fost luată de actualul primar Gheorghe Bilea, pentru a-i motiva pe localnici să-şi cultive pământul şi să crească animale. Primarul a organizat şi Ziua Agronomului în comună, însă din cauza vremii urâte nu a ieşit aşa cum se aştepta.

Primarul din Bolboşi, Gheorghe Bilea, vrea să susţină şi să-i motiveze pe cei mai harnici cetăţeni din comună, aşa cum a promis în campania electorală. Acesta a luat date de la angajaţii de la Registrul Agricol cu privire la cetăţenii care cresc animale, cultivă terenul sau au alte ocupaţii în gospodării. A făcut un clasament cu cei mai gospodari cetăţeni şi s-a hotărât să le dea diplome de merit. În felul acesta vrea să-i felicite, să-i motiveze, dar şi să-i determine pe ceilalţi să se apuce de treabă. „Eu am făcut un clasament pe categorii cu cei mai harnici cetăţeni. Am făcut diplome de merit pentru cei care cresc animale, bovine, ovine, caprine, porcine, cu cei care cultivă grâu, porumb sau alte cereale, cu cei care au vie multă sau care cresc albine şi o să le dau diplome de merit ca să-i motivez, dar şi să-i fac pe ceilalţi localnici să se apuce de treabă”, a declarat Gheorghe Bilea.

Primarul Gheorghe Bilea a organizat la Bolboşi şi Ziua Agronomului, unde a făcut tarabe speciale unde agricultorii să-şi expună legumele şi fructele, ţarcuri pentru animale, a făcut sarmale şi ţuică fiartă şi nu au lipsit lăutarii. Din păcate, din cauza vremii evenimentul nu a ieşit aşa cum trebuia.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: