Grădiniţele din Dănciuleşti, desfiinţate din lipsă de copii

Comuna gorjeană Dănciuleşti se confruntă la momentul de faţă cu o lipsă vizibilă de tineret şi copii. Drept urmare, administraţia publică a hotărât să închidă anul trecut una din grădiniţele comunei, primarul declarând ieri că încă o unitate şcolară se află pe lista desfiinţărilor din cauza lipsei de copii. În prezent, în comuna Dănciuleşti mai funcţionează doar două grădiniţe cu 19, respectiv 21 de copii.

Situaţie alarmantă în comuna gorjeană Dănciuleşti. Primarul localităţii, Ion Andronescu, a fost nevoit să închidă anul trecut una din grădiniţele comunei din lipsă de preşcolari. Andronescu se declară îngrijorat de faptul că tot mai mulţi tineri decid să părăsească comuna ori să nu dea naştere măcar unui copil. „Anul trecut am închis grădiniţa de la Dănciuleşti pentru că mai aveam trei copii, iar în momentul de faţă avem probleme şi la grădiniţa Rădineşti, unde sunt decât şapte preşcolari. Este o situaţie nemaiîntâlnită, nu mai sunt tineri în comună şi dacă sunt ori nu fac deloc copii ori dau naştere numai unui copil. Cert e că populaţia este îmbătrânită”, a declarat primarul Ion Andronescu. Cele două grădiniţe care încă mai funcţionează pe raza comunei, la Obârşia şi Hălăngeşti, au şi ele un număr restrâns de preşcolari. „Numărul merge şi aici în regres, la Obârşia avem 19 preşcolari, iar la Hălăngeşti 21 de copii”, a declarat primarul Andronescu.

Clădirea în care funcţiona până anul trecut grădiniţa din Dănciuleşti a rămas în prezent fără utilitate, însă primarul intenţionează să propună consilierilor să amenajeze acolo o sală de festivităţi. „Este spaţiul primăriei şi vom încerca să facem un centru cultural. O să le propun consilierilor să-i dăm o utilitate pentru că se pretează şi la o sală de festivităţi”, a menţionat primarul din Dănciuleşti, Ion Andronescu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: