Grătarele, ilegale în Târgu Jiu

Târgujienii nu știu unde să meargă la picnic pentru că se tem să nu fie amendați dacă aprind focul în zonele în care mergeau odată cu prietenii la grătar. Municipalitatea a stabilit numai 2 zone la ieșirea din oraș, unde târgujienii pot merge la picnic, însă nu a amenajat locurile respective. Deocamdată nu se dau amenzi dacă se respectă anumite condiții stabilite de autorități.

Locuitorii din Târgu-Jiu vor să scape de agitația din oraș și să se relaxeze la sfârșit de săptămâna la un picnic. Dacă până la intrarea în vigoare a legii picnicului aceștia se urcau în mașină și mergeau în locurile cunoscute, pe marginea cursurilor de apă, acum se tem să nu fie amendați. Știu că autoritățile locale ar trebui să stabilească zonele unde își pot amplasa grătarele, dar aceste locuri sunt o necunoscută pentru majoritatea târgujienilor. „Nu știm pur și simplu unde să mergem la un grătar. Până acum noi ne duceam la Șușița, aici în Târgu-Jiu, dar am înțeles că acolo e proprietate privată. Nu putem să mergem de capul nostru. Ar trebui să fie afișate undeva locurile unde putem merge la grătar, fără să fim amendați. Pur și simplu nu știm unde să ieșim în week-end. Ar fi bine să fie undeva lângă o apă și să fie și umbră”, a precizat un târgujian

Municipalitatea nu a amenajat  nimic

Prinsă în organizarea serbărilor câmpenești de la Drăgoieni și Preajba, municipalitatea nu a amenajat locurile pentru picnic. Au fost stabilite cele două zone, dar nu au fost montate coșuri pentru gunoi sau grătare. „S-au stabilit pentru grătar 2 zone, Drăgoieni și Preajba, dar nu le-am amenajat. Târgujienii pot merge aici la picnic, dar cu condiția să nu lase mizerie și să nu facă scandal. Nu s-au aplicat deocamdată amenzi”, a precizat Ramona Evulescu, purtător de cuvânt Primăria Târgu-Jiu.

Vizualizări: 215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: