Graure: 2011, cel mai bun an al CE Turceni

Complexul Energetic Turceni a depășit așteptările în anul 2011, privind cantitatea de energie electrică produsă. Cel puțin asta reiese dintr-un bilanț întocmit de conducerea unității. Octavian Graure a declarat într-un interviu acordat postului Radio Târgu Jiu că în acest an complexul a produs aproximativ opt milioane megawaţi, iar profitul depășește 1000 miliarde, ce vor fi utilizați pentru investițiile următoare.

Care a fost producția de energie electrică din anul 2011, comparativ cu anii anteriori?

Având în vedere că mai sunt două zile aș putea spune că aproape opt milioane de megawaţi. E o producție ce a depășit și nivelul anului 2008, care fusese cel mai bun an. Suntem destul de bucuroși pentru că am putut să funcționăm și au mers instalațiile, au rezistat.

Având în vedere că ne aflăm la sfârșit de an, ce ați putea spune despre profitul unității?

Ca profit ce aș putea să spun, este peste o mie de miliarde, dar acest lucru nu ne bucură prea tare pentru că noi avem în gând investițiile. Trebuie să încercăm să valorificăm toți banii pentru a termina toți banii pentru a termina investițiile pentru mediu pe care trebuie să le finalizăm până la 1 ianuarie 2013.

Care ar fi planurile pentru anul viitor referitor la investiții?

Ne-am propus un buget aproximativ egal cu bugetul anului 2011. Ne propunem să finalizăm și desulfurarea la blocul III și la blocul VI. Șlamul dens îl vom finaliza anul acesta. Am contactat și niște filtre la blocul III. Vă spun aceste lucruri pentru că sunt investiții de mediu și din 2008 accentul l-am pus pe investiții pentru a putea funcționa din 2013 în parametrii normali ceruți de Uniunea Europeană.

Ce le promiteți salariaților pentru 2012?

Pentru salariați încercăm să avem o atenție deosebită, adică să le acordăm toate drepturile, toți banii. Noi încercăm să avem un dialog destul de bun, cel puțin cum a fost  în anul 2011 cu partenerii, cu sindicatele.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: