Greblă lucrează la noul Cod Penal

Toni Greblă se declară mulţumit de faptul că la comisia juridică pe care o conduce în Senat nu mai există niciun proiect de lege restant din vechiul mandat. Senatorii din legislatura 2004-2008 lăsaseră "moştenire" comisiei respective peste 70 de proiecte de legi care erau restante în privinţa avizelor de care au nevoie pentru a fi supuse votului în plen. Acestora li s-au adăugat săptămânal alte zeci de proiecte de noi legi, proiecte pe care, de asemenea membrii comisiei juridice au trebuit să le ia în dezbatere.

Greblă a declarat de la începutul mandatului său că el şi membrii comisiei juridice vor trebui să muncească foarte mult pentru a ajunge la zi cu activitatea de avizare a proiectelor de legi. Senatorul de Gorj declară acum că a reuşit să îndeplinească această misiune, dar spune că, de fapt, greul pentru membrii comisiei nici nu a început. Modificarea celor patru coduri despre care s-a tot vorbit în ultima vreme, inclusiv a celui penal, fiind un nou obiectiv al comisiei juridice.

Toni Greblă este prins ca membru şi în comisiile parlamentare care se ocupă de redactarea noului cod penal şi a celui de procedură penală, senatorul de Gorj spunând că aprobarea acestora a devenit acum o prioritate.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: