Greblă nu mai e senator de Gorj, dar e bunic!

Unul dintre cei mai vechi politicieni ai județului a ieșit ieri de pe scena politică după ce partidul din care a făcut parte în ultimele două decenii a anunțat că îl susține pentru un post de judecător la Curtea Constituțională. Toni Greblă este senatorul care ieri și-a prezentat demisia în plenul Senatului, când a anunțat o veste și mai importantă pentru viața sa personală. A  devenit bunic și nu orice fel de bunic, ci unul „de băiat”, vestea bucurându-l nespus pe deja fostul parlamentar al Gorjului.

 „Dincolo de această împlinire profesională - pentru că probabil îmi voi sfârşi activitatea profesională la Curte, ceea ce este o încununare a oricărui jurist în această ţară -, dincolo de această împlinire a zilei de astăzi, vreau să vă spun că o să am una şi mai mare, în noaptea aceasta o să devin bunic de băiat", a spus Greblă, pe un ton vizibil emoționat, de la tribuna Senatului în ultima intervenție pe care a avut-o aici. Ședința respectivă a fost condusă de un coleg de partid al lui Greblă, Cristian Dumitrescu, care i-a urat să depună cât mai repede jurământul ca judecător la Curtea Constituțională. „Să sperăm că o să fiţi numit cât mai repede, nu de alta, dar riscaţi ca nepotul să se nască fără să aibă bunic nici senator, nici membru al Curţii", a afirmat Dumitrescu, gluma fiind gustată din plin de ex-parlamentarul gorjean.

Toni Greblă a declarat în ultimul său cuvânt rostit în fața colegilor din Senat că nu îi este deloc ușor să își ia „la revedere” de la ei după o activitate de 24 de ani ”de muncă, de zbucium în slujba binelui public”. „Vreau să îmi exprim, cu cea mai mare sinceritate, bucuria pentru votul pe care l-am primit din partea colegilor mei, să vă asigur că prietenia pe care v-am purtat-o va rămâne veşnic alături de mine, că vom rămâne întotdeauna buni colegi şi sper să colaborăm instituţional şi fiind la sfârşit de mandat, sfârşit care a venit mai repede decât mi-aş fi imaginat eu, în legătură cu trecerea la Curtea Constituțională", a spus Toni Greblă.

Senatorul gorjean a fost votat ieri de 123 de senatori pentru a deveni judecător la Curtea Constituțională, doar două voturi fiind împotriva sa și o abținere, votul fiind dat în absența aleșilor PDL, care au părăsit sala pentru a protesta pentru faptul că nu au fost chemați la audierea în comisia juridică a proaspătului judecător. Greblă a fost în mandatul trecut președinte al Comisiei Juridice din Senat, iar în mandatul actual era vicepreședinte, liberalul Tudor Chiuariu fiind ales acum un an în postul de președinte, postul revenind PNL în cadrul USL.  Cei de la PDL au declarat însă că modul în care Greblă a fost votat judecător ar reprezenta un „abuz nemaiîntâlnit”, lor explicându-li-se însă de către reprezentanții Senatului că doar ieri mai putea fi făcută alegerea respectivă, parlamentarii urmând să intre în vacanța de iarnă.

Greblă o va înlocui la Curtea Constituțională pe Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. El a precizat ieri că „vine o vreme în care trebuie să mai schimbi câte ceva în activitate", dovadă în acest sens fiind și faptul că, o perioadă, Greblă a fost senator de Gorj, prefect al județului în două mandate distincte, dar și reprezentant al României la Geneva în cadrul Organizației Națiunilor Unite. „Eu, în întreaga mea activitate, m-am ghidat de cele mai multe ori nu după dorinţe individuale sau după dorinţe de grup. Întotdeauna am pus mai presus interesele ţării şi, din acest punct de vedere, intenţionez ca activitatea, dacă voi fi confirmat de Senat, să fie în aşa fel desfăşurată încât populaţia, mass-media, unele cercuri din România să nu mai vorbească despre această împărţire care nu este deloc folositoare activităţii Curţii Constituţionale", a spus Greblă înainte de vot, când a fost întrebat despre influențele pe care la au la Curte Traian Băsescu și USL.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: