Greblă: Sediul CEO va fi mutat la Târgu Jiu într-un an!

Senatorul PSD Toni Greblă a declarat că sediul Complexului Energetic Oltenia (CEO) va fi mutat de la Turceni la Târgu Jiu în maxim un an. Declarația este surpinzătoare în condițiile în care, atât premierul Victor Ponta, cât și conducerea PSD Gorj, a spus de mai multe ori că sediul va fi mutat în 4 luni. Două au trecut deja. Greblă a explicat de ce s-a decis ca sediul să fie la Turceni și de ce este complicat să fie mutat la Târgu Jiu.

Declarațiile au fost făcute într-o emisiune la TV Sud, Greblă începând prin a spune că nu s-a implicat în numirile la această companie. Dar, a avut contribuții în stabilirea sediului la Turceni. Greblă a spus că au fost mai multe variante de orașe unde să fie sediul. Craiova, Turceni, Târgu Jiu și București. Târgu Jiu a picat prima deoarece, spune Greblă, în municipiu nu există sistemul informatic necesar pentru vânzarea de energie online. “La acest capitol (n. Red. sediu), o anume contribuție am avut și eu. Sigur că toți cei care au lucrat pentru CEO au dorit ca sediul să fie la Târgu Jiu, unii au dorit să fie la Craiova pentru că este un oraș mai mare sau la București. Târgu Jiu a picat ca și variantă pentru că nu are condițiile tehnice de a vinde pe piața liberă energie electrică. Trebuie un sistem informatic complicat, care să-ți permită să vinzi online, funcționează ca o bursă. Singurele care aveau această dotare tehnică și care vindeau curent electric pe bursă erau Craiova și Turceni și de aceea am ales Turceni pentru ca activitatea să continue”, a explicat Greblă. „Au existat puternice presiuni pentru ca sediul să fie la Craiova”, a adăugat senatorul.

Acesta a explicat că în acest moment se caută variante pentru ca sediul să fie mutat la Târgu Jiu, care este nevoie de circa un an. Nu de patru luni.

„S-a decis ca sediul să fie la Turceni, cu promisiunea fermă că în momentul în care compania își va cumpăra sau construi un sediu să fie mutat. Eu sper ca lucrurile să evolueze cu calm și în maxim un an sediul trebuie să fie la Târgu Jiu. Se au în vedere trei variante. Fie Poșta, fostul sediu al IRE de lângă gară, fie să construiască un sediu pentru a fi dotat cu sistemul informatic și de comunicație necesar. Până atunci sediul e la Turceni pentru că astăzi la Târgu Jiu nu ppate funcționa”, a încheiat Greblă.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: