Greblă: Şefii DNA şi ai Parchetului General vor fi chemaţi la comisia privind referendumul

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat, marţi, că şefii DNA şi Parchetului General vor fi chemaţi la comisia parlamentară privind referendumul, pentru a spune de ce au fost audiaţi oamenii "pe capota maşinii şi puşi să jure pe Biblie la ieşirea din biserică".

Toni Greblă a susţinut, la RFI, că era nevoie de înfiinţarea acestei comisii "în primul rând pentru a trage un semnal de alarmă asupra modului în care autorităţi şi instituţii ale statului înţeleg uneori să-şi facă datoria".

"Nu este vorba de a chema în faţa comisiei senatoriale procurorii care anchetează dosarele cu referendumul. Este vorba de a vedea managementul instituţiei, şi anume care a fost motivul pentru care s-a considerat necesar ca la prânz, în zi de sărbătoare, când oamenii ieşeau din biserică, să fie aşteptaţi la poarta bisericii de poliţişti şi procurori, în aşa fel încât să li se ia declaraţie pe capota maşinii şi să jure pe Biblie la ieşirea din biserică. Pentru toţi oamenii care participau la slujbă, nu doi-trei dintre aceştia au fost audiaţi în calitate de martori atunci, ci toţi participanţii la slujbă", a adăugat Greblă.

www.mediafax.ro

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: