Greu la Ardeal cu boii proşti

Ardealul îi mişto, da’ păcat că-i locuit şi tehnologizat, mno. Tehnologia din Ardeal e la fel de înceată ca oamenii din Ardeal. Şi la fel de fudulă, mno. La hotel, netu mere ardeleneşte, mno. Durează tri minute să şi se deschidă meilu. Cred că ardelenii nici măcar nu îţi dau seama că durează atît. Ştiţi teoria relativităţii, aia care spune că timpul e o variabilă, nu o constantă? Mno, aşa şi cu ardelenii. Pentru ei conceptul de ”trei minute” nici nu există, mno. Timpul începe de la cinci minute încolo… mno… Orice-i sub 5 minute, ardelenii încadrează la ”instantaneu”.

A trebuit să treacă secole pentru ca ardelenilor din Deva să le dea prin cap să se urce în nişte maşini de teren şi să împuşte câinii pe străzi. Dar şi când le-a venit ideea, au pus-o în practică imediat. Imediat însemnând, în Ardeal, în doi-trei ani. Azi-noapte, nişte băieţi au făcut chestia asta. Pentru că n-au avut testicule să omoare oameni, s-au mulţumit să omoare nişte câini. În chinuri, cu gloanţe cu otravă în loc de tranchilizant. A doua zi, primarul Mircia Muntean a felicitat iniţiativa privată şi s-a declarat bucuros că băieţii respectivi au rezolvat singura problemă pe care el nu fusese, chipurile, în stare s-o rezolve.

Am eu o problemă de rezolvat pentru Mircia Muntean: să-şi ia faţa aia de ţăran prost şi să şi-o îndese cu încredere în fund. Apoi să-şi angajeze un frizer care să-i radă bretonul, doar-doar o mai scăpa de fruntea aia de două degete. Şi să aibă parte de Paşte, împreună cu familia, exact de acelaşi tratament pe care l-au primit maidanezii din Deva.

M-am săturat de flatulenţele bănţeano-ardeleneşti. Cei mai proşti români sunt ardelenii, iar cei mai proşti şi mai fuduli sunt bănăţenii. Nu ai ce să le ceri. Nu aruncă hârtii pe stradă, dar sunt fenomenal de proşti. Nu aruncă hârtii pe stradă pentru că au nevoie de ajutor să scoată ambalajul. Deci, nu au ce arunca.

Vizualizări: 580

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: