Greu la deal cu porumboii mici

A venit vara. Ne-am lăsat la pantaloni scurţi şi am scos GSP TV şi Digi din primele 50 de posturi de pe telecomandă. Ca în fiecare an, avem nevoie de trei luni de linişte. De trei luni fără preşedinţi de club şmecheri, fără fotbalişti beţivi şi netalentaţi şi, în general, fără fotbal de doi lei. Băi, dar ăştia nu se lasă. Că deh, trebuie să vândă şi amărăştenii de la posturile sportive reclamă, chiar dacă e vară şi lumea vrea să nu mai audă de Torje, Becali, Mititelu şi Copos.

Acum, de exemplu, e scandalul cu Mititelu şi Dorinel Munteanu, declanşat de Adrian Porumboiu. Unul e de la Galaţi, altul de la Craiova şi al treilea de la Vaslui. Ca prin minune, cel de la Vaslui pretinde că ştie de blatul dintre Craiova şi Galaţi. La prima impresie, minte. De unde ar putea Porumboiu să ştie ce vorbeşte Munteanu cu Mititelu- Pentru cunoscătorii fenomenului, însă, discuţiile astea încrucişate sunt cât se poate de normale. Mai ţineţi minte când scriam tot eu aici că n-o să se spargă niciodată buboiul, ca în Italia- Asta pentru că patronii şi preşedinţii de fotbal de la noi sunt o mare tagmă. Un fel de prieteni legaţi de interese comune. Iar interesul pentru bani îl depăşeşte cu mult pe cel pentru fotbal. Fiecare îl are la mână pe celălalt cu câte ceva, aşa că omerta e singura lege valabilă şi posibilă. Toţi ştiu că, dacă pică unul, pică toţi. Sau există riscul să pice toţi. De aceea preferă să vorbească despre şmenurile uriaşe doar în doi peri, cât să mai dea presei subiect de discuţie cât ei se preocupă de afacerile adevărate. Iar presa pune botul din motive pe care le înţelegem ţi le-am explicat în primul paragraf. Sigur că nici Munteanu, nici Mititelu nu vor păţi niciodată nimic. De fapt, nimeni nu va păţi.

Nu vă lăsaţi păcăliţi de feţele grave ale comentatorilor de sport care prevestesc scandaluri fără precedent în fotbalul românesc. Nu au nici un subiect ţi ei ţtiu asta. Dar trebuie să mănânce ceva ţi gura lor. Măcar în astea două săptămâni, până încep Mondialele. Atunci poate scăpăm de mitici.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: