Greva foamei pentru anchetarea primarului din Slivileşti

Doi consilieri locali din Slivileşti se declară hotărâţi să intre în greva foamei la Cotroceni dacă primarul comunei nu va fi anchetat pentru o serie de presupuse abuzuri. Aceştia susţin că au şi dovezi şi dreptate, la fel ca şi primarul Sorin Bucurescu, un edil care nu-i vorbeşte pe adversarii săi politici în termenii cei mai evlavioşi.         

Liderul filialei locale a PRM, Dumitru Stoichiţescu, şi consilierul Lucian Lambu, din partea Uniunii Populare Social-Creştine, îl acuză pe edilul Sorin Bucurescu de faptul că a risipit banii de la buget şi i-a cheltuit pe lucrări făcute de mântuială. Cei doi dau ca exemplu două poduri realizate în toamna anului trecut cu câte 900.000 de lei bucata, poduri care acum sunt impracticabile. Terenul s-a scufundat, iar accesul pe podurile respective nu se mai poate face decât pentru biciclişti, nu şi pentru maşini. „Hoţul acesta a devastat comuna, m-a ameninţat că îmi dă foc la casă dacă nu mă potolesc. Nu mă potolesc, să-l văd ce face. Mergem amândoi la Bucureşti, la Ministerul Justiţiei, la Băsescu la Cotroceni, vedem noi unde, şi protestăm acolo. Nu plecăm de acolo până nu vine cineva să verifice şi să facă un control serios la Primărie”, spun cei doi consilieri nemulţumiţi de Bucurescu.

Primarul – reclamat pentru cadourile date colindătorilor

Stoichiţescu şi Lambu l-au reclamat pe edil la Poliţie şi pentru felul în care a folosit în luna decembrie banii alocaţi de la buget pentru dulciurile luate copiilor din comună. Cei doi consilieri spun că 10.000 de lei au fost alocaţi pentru cumpărarea a 499 de plase cadou pentru copii din localitate, dar în plase s-au găsit produse în valoare de doar 8 lei. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj le-a răspuns celor doi, precizând că primăria Slivileşti a cumpărat, în cele din urmă, 600 de plase cu cadouri, pentru a oferi diferenţa de la 499 colindătorilor care urmau să vină la instituţie în perioada sărbătorilor. Poliţia menţionează în adresa sa că valoarea unui cadou a fost astfel diminuată, dar nu precizează o sumă, lucru care i-a supărat pe consilierii amintiţi. Aceştia spun că, în consecinţă, săptămâna viitoare vor protesta la nivel de Bucureşti pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din comună. „Nu se poate domnule ca ancheta să o conducă naşul primarului, că ei sunt rude, iar el e prieten cu toţi. Aici nu ni se face dreptate. Păi şi dacă s-au luat 600 de pachete, dar cu 8 lei cât a fost valoarea cadoului tot nu ies banii. Cineva tot a păpat din ei şi vom afla noi cine, că noi nu!”, spunea ieri Lambu.

Bucurescu zice că nu-i aşa

Edilul din Slivileşti spune că adversarii săi sunt oameni care anul trecut au candidat împotriva sa şi au pierdut la vot. Conform lui Bucurescu, Dumitru Stoichiţescu este supărat pe el pentru că fratele acestuia este viceprimar, deşi el şi-ar fi dorit postul respectiv. Lambu este şi el descris ca „un trântor” şi „un ratat” al societăţii”, primarul spunând că reclamaţiile de acum nu îl miră deloc. „Podurile nu sunt gata, sunt lucrări care vor continua în primăvară şi care sunt finanţate direct de Guvern. E treaba lor ce reclamă pentru că la final mă voi adresa şi eu Parchetului. Am ajuns să nu mai pot lucra pentru că trebuie să stau toată ziua să răspund la reclamaţiile lor. M-au reclamat cred că în 100 de locuri. Cu cadourile pentru copii ce să mai spun, că era final de an şi mi-au zis dascălii din comună că vin la colindat şi, atunci, pentru că nu mai era timp de alte aprobări, am decis ca din banii alocaţi să luăm mai multe pachete. Eu am mers la Păltiniş la Târgu Jiu, la angrou, şi am luat de acolo tot ce ne-a trebuit la preţurile ale mai mici. Am dat la toţi copii că doar nu era să-i trimitem acasă cu mâinile goale că aşa vroiau unii care spun numai baliverne. Ei urlă că altceva nu ştiu să facă, dar unul dintre ei e supărat că frati-su e viceprimar, iar el nu e. L-a şi dat afară din PRM pe omul acela, ca să vă daţi seama. Celălalt nu am cuvinte pentru el, este un trântor, un ratat al societăţii. Am 5 NUP-uri (nr – neînceperea urmării penale) date de Parchet. Pierd timpul pe la procurori în loc să îmi văd de treburile comunei”, susţine edilul.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: