Pîrvulescu și Marciuc, adresă comună către administrația CE Oltenia

Federația Univers, reprezentată de Adrian Marciuc, și Federația Națională Mine Energie, reprezentată de Dumitru Pîrvulescu, au trimis o adresă comună administrației Complexului Energetic Oltenia, pentru a cere convocarea în regim de urgență a comisiei de negociere pentru încheierea unui act adițional la contractul colectiv de muncă.

Sindicatele cer negocierea capitolului salarizare, precum și a timpului de muncă și de odihnă. Solicitarea vine după ce, la prezentarea proiectului de buget pentru acest an, compania nu a venit cu majorarea fondului de salarii și nici cu bani prevăzuți pentru voucherele de vacanță.

Marciuc și Pîrvulescu spun că există riscul unor proteste în cariere și termocentrale. "Având în vedere promisiunile comune administraţie – sindicate privind recunoaşterea, ierarhizarea şi salarizarea corespunzătoare pe funcţii şi meserii a angajaţilor, efortul susţinut al salariaţilor completat de preluarea unor sarcini în plus datorită numărului redus de personal pe anumite categorii de funcţii şi meserii, reprezentanţii organizaţiilor noastre vă înştiinţează ca există riscul izbucnirii unor conflicte spontane datorită tensiunilor din rândul salariaţilor, conflicte care pot degenera până la întreruperea activităţii, evenimente nedorite însă ce pot avea repercusiuni care vor duce la un colaps în SEN", se arată în adresă.

Sindicatele cer majorarea salariilor cu 45%, acordarea de vouchere de vacanță și angajarea de personal, fiind circa 4.000 de posturi deficitare în partea de producție. Complexul Energetic Oltenia are peste 13.000 de salariați.
 
 

Galerie foto


Vizualizări: 4,550

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: