Greviştii de la Energoconstrucţia, ameninţaţi cu concedierea

Muncitorii de la Energoconstrucţia Rovinari au ieşti din nou în faţa unităţii unde au protestat două ore. Oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că de patru luni nu şi-au mai primit salariile. Într-o situaţie asemănătoare este si personalul TESA, care de şase luni nu şi-a mai luat lefurile. De joi muncitorii vor recurge la greva generală pe termen nelimitat. Conducerea nu e lasă înduplecată şi ameninţă chiar cu concedierea acestora.

După o grevă spontană făcută săptămâna trecută, cei 200 de angajaţi de la Energoconstrucţia Rovinari au organizat ieri o grevă de avertisment de două ore. „Decât să muncim degeaba, mai bine stăm degeaba. Dacă nu ne dau banii nu avem decât să plecăm acasă. Ne-au promis că o să ne dea banii la sfârşitul acestei luni, dar nici asta nu e sigur şi nu o să ne dea decât un salariu, iar mie nici trei salarii nu-mi ajung să-mi plătesc făcute până acum”, declară unul dintre angajaţii de la Energoconstrucţia Rovinari.

Directorul şi-a dat demisia că nu a luat salariul

Muncitorii sunt într-o nebuloasă totală şi după demisia fostului director Marcel Roşu. Se pare că motivul pentru care acesta şi-a depus demisia este că nu şi-a mai luat salariul de aproape 10 luni. „Şi eu sunt în situaţia muncitorilor. Nu mi-am mai luat salariul din luna iulie 2009, iar din acest motiv am decis să demisionez. Nu există un alt motiv al demisiei mele”, declară Marcel Roşu, fostul director de la Energoconstrucţia Rovinari.

Situaţia la Energoconstrucţia este mult mai gravă. Nici personalul TESA nu şi-a mai încasat salariile de peste 6 luni. Neoficial, peste 90% din angajaţii de aici ameninţă cu demisiile.

Directorul sucursalei Rovinari, Jean Patentaşu, ameninţă că dacă muncitorii nu vor intra la serviciu va fi nevoit să aducă alţi angajaţi pentru a-şi onora comenzile. „Noi trebuie să ne facem treaba mai departe. Avem contracte încheiate pe care trebuie să le respectăm, iar dacă muncitorii nu vor să mai lucreze va trebui să găsim pe altcineva. Noi sperăm să nu se ajungă la această situaţie şi le putem da oamenilor banii. Totul depinde de încasări”, declară Jan Patentaşu, director tehnic la Energoconstrucţia Rovinari. Joi va fi declanşată greva generală pe termen nelimitat.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: