Greviştii foamei, chemaţi la discuţii de şeful CE Oltenia

Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciobotărică, va sta vineri de vorbă cu salariaţii companiei care au intrat în greva foamei în luna noiembrie, nemulţumiţi fiind de modul în care fostul manager al companiei, Laurenţiu Ciurel, a repartizat clase de salarizare. Ciobotărică le-ar fi solicitat greviştilor să stabilească o comisie cu care să discute referitor la acest subiect, mai ales că le-a promis un punct de vedere legat de împărţirea claselor de salarizare până în data de 31 ianuarie, anul curent.

Discuţiile se vor purta în prezenţa noii şefe a Direcţiei de Resurse Umane din CE Oltenia, Petra Patricia Pătraşcu. Vineri, la prânz, vor sta de vorbă cu şefii din administraţia complexului trei dintre salariaţii care au protestat prin înfometare, respectiv: Relu Constantinescu, Manu Tomescu şi Marius Pascu. La aceste discuţii va lua parte şi Doru Crăete, angajat la Termo Rovinari, apostrofat anul trecut de fostul şef al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, chiar în timpul vizitei parlamentarilor din regiune, pe când se afla în faţa sediului Sucursalei Divizia Minieră. Ciurel i-a reproşat atunci că nu prea trece pe la serviciu şi că are clasă mare de salarizare.
Circa 2700 de mineri şi energeticieni au beneficiat în toamna anului trecut de clase de salarizare, însă au fost voci care au spus că nu au fost acordate pe merit. Criteriul stabilit iniţial de companie a fost acela al echilibrării veniturilor salariaţilor care prestează acelaşi tip de activitate, însă, greviştii spre exemplu, au spus că aceste clase au fost acordate pe criterii de apartenenţă sindicală sau politică. Circa 40% din aceste bonusuri ar fi fost acordate nemeritat, iar directorul Ciobotărică şi şefa de la Resurse Umane vor trebui acum să recupereze sumele acordate în plus acelor angajaţi. Liderii sindicali au spus că, cel mai probabil, administraţia nu va reuşi să facă lumină în acest caz până la finele lunii ianuarie, aşa cum şi-a luat angajamentul în luna decembrie.

Vizualizări: 4,135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: