Directorul CE Oltenia le mulţumeşte salariaţilor. Vezi pentru ce!

Termocentralele CE Oltenia au produs în prima lună a acestui an aproximativ 1,5 TWh, ajungând la o putere medie orară de până la 3200 MW în perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie.

Cel puțin asta a transmis administrația companiei energetice, care a precizat că CE Oltenia a acoperit o cotă de 30% din producția de energie din Sistemul Energetic Național (SEN) și a asigurat peste 130.000 MWh servicii de sistem. Reprezentanții companiei au spus că nu puteau să ajungă la o astfel de performanță fără susținerea salariaților, față de care și-au arătat aprecierea. "Deși s-a intrat în perioada de iarnă cu stocuri mai mici decât în anii anteriori, implicarea personalului din zona de extracție și încărcare a cărbunelui, cât și a personalului din zona de descărcare a navetelor de cărbune, în aceasta perioadă cu temperaturi extrem de scăzute (-18 °C), a reușit susținerea funcționării fără probleme a tuturor grupurilor energetice din cadrul sucursalelor CE Oltenia. Conducerea companiei transmite tuturor salariaților mulțumiri și aprecieri pentru contribuția adusă la realizarea acestor performante. Subliniem faptul ca de eforturile salariaților CE Oltenia au beneficiat inclusiv toți cei care susțin cu toate mijloacele stoparea producerii energiei pe bază de cărbune", se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul CE Oltenia.
În carierele CE Oltenia nu se prea poate lucra la temperaturi sub 15 °C, pentru că s-ar defecta instalațiile. În astfel de situații, CE Oltenia folosește cărbune din depozite, care are o putere calorică mai scăzută. De altfel, în zilele geroase, pe zona Motru spre exemplu, unde Uzina de Termoficare (UATAA) folosește cărbune de la carierele Roșiuța și Lupoaia, au fost probleme pe aceste considerente. A fost mai frig în apartamentele motrenilor.

Vizualizări: 4,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: