Grig, ai grijă ce-ţi doreşti !

Petre Grigoraş e favoritul lui Becali să preia Steaua din iarnă dar ar trebui să fie foarte atent înainte de a-i da un răspuns patronului stelist. Becali e recordmen mondial la schimbat antrenori în ultimul an. Practic din vara lui 2010, Steaua a avut nu mai puțin de 8 antrenori diferiți, semn că răbdarea latifundiarului e extrem de limitată.

Victor Pițurcă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu, Marius Lăcătuș, Sorin Cârțu, Cosmin Olăroiu, Ronny Levy și Ilie Stan. Nu, nu e lista antrenorilor Stelei din ultimul deceniu, ci din ultimele 15 luni! Becali a ajuns recordmen la înlocuit antrenori iar asta se vede și în rezultate. Steaua nu a mai luat titlul de 5 ani.

Grig, pus pe gânduri

E aproape imposibil să lucrezi cu Becali patron. Au dovedit-o antrenorii care s-au perindat rând pe rând prin Ghencea în ultimii ani. Ultimul care l-a ținut în frâu pe Becali a fost Olăroiu care mergea pe sistemul ”zic ca Gigi dar fac ca mine”. Convins acum că Ilie Stan nu e nici el de Steaua, Becali îi caută înlocuitor de zor. Speră să-l convingă pe antrenorul minune de la Pandurii, Grigoraș, să vină la echipa care era denumită din Ghencea dar care acum nu mai are casă. Becali îl vrea neapărat pe Grig pentru că știe că e un antrenor care joacă ofensiv, spectaculos, pe gustul publicului și evident al patronului. Dar o conlucrare între Becali și Grigoraș pare utopică. Patronul nu se poate abține să nu se bage la echipă și să nu critice jucătorii în presă iar Grigoraș nu acceptă așa ceva. Antrenorul pandurilor a și spus cândva că el are coloană vertebrală și nu ”ar sta capră în fața nimănui”. Un astfel de caracter puternic l-ar putea cuminți poate pe Gigi dar să nu uităm că și Pițurcă a încercat dar a fost repede dat afară. Practic, Grigoraș visează să antreneze într-o zi Steaua, echipă la care a și jucat un sezon, dar nu în orice condiții. Ar cere un răgaz de cel puțin 6 luni pentru a-și pune în practică proiectul. ”Eram foarte încântat când am fost sunat la începutul campionatului de domnul Becali, dar aş fi un nesimţit şi un măgar ca eu, acum, să mă gândesc că aş putea antrena o echipă mare în loc să văd cum îmi pun băieţii pe picioare după înfrângerea de la Vaslui. Eu cred că un patron trebuie să analizeze bine înainte să numească un antrenor, plusuri, minusuri, ce vrea de la el şi, dacă îi poate oferi condiţiile, să îl angajeze. Eu nu merg la o echipă dacă nu am proiect strict şi cel puţin şase luni la dispoziţie”, a spus Grig în ProSport.

Până la iarnă rămâne sigur

Sunt unele voci care susțin că Becali nu va mai avea răbdare cu Ilie Stan nici până la iarnă și îl va schimba dacă pierde derbyul cu Dinamo. Dacă va fi așa, Becali va numi un interimar iar în iarnă va demara negocierile cu Grigoraș. Varianta de rezervă ar fi Bergodi, liber de contract dar acesta a plecat cu scandal de la Steaua și e greu de crezut că va reveni. ”Nu mă văd acum la o echipă mare. Eu mă văd la Pandurii, aici îmi stă capul, doar la problemele echipei mă gândesc. Nu visez la cai verzi pe pereţi cu speranţa că voi primi un telefon să merg la nu ştiu ce superechipă, nu îmi fac iluzii. Schimbările de antrenor se fac înaintea campionatului sau în pauza competiţională. Din iarnă nu ştiu ce va fi, nu văd în viitor”, mai spune Grigoraș care încă nu a primit șansa să antreneze o echipă cu pretenții deși a avut rezultate și la Constanța, Galați sau Târgu Jiu.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: