Grigoraş: „Drumul până la Barcelona e lung”

După AC Milan, un alt grand al Europei e interesat de serviciile lui Vlad Chiricheş. Acum ar fi vorba se pare chiar de FC Barcelona, o variantă ce nu pare aşa utopică precum sună. Catalanii nu-l pot lua pe Thiago Silva de la Milan şi caută soluţii de rezervă iar Chiricheş nu ar scump la 10 milioane de euro.

Cât adevăr să existe în acest interes al Barcei pentru Chiricheş rămâne de văzut. Cert e că fostul stoper al pandurilor a ajuns în atenţia tuturor după jocurile excelente de la echipa de club dar şi de la naţională.

Chiri, coleg cu Messi-

Lucrurile nu sunt aşa complicate cum par. Barcelona are buget de 40 de milioane de euro în această vară pentru transferuri. 14 milioane s-au dus deja pe Jordi Alba de la Valencia dar catalanii mai caută de zor un fundaş central de clasă. Ţinta principală, Thiago Silva de la Milan nu poate fi adus aşa că trupa lui Vilanova trebuie să se reorienteze. Nici David Luiz de la Chelsea nu poate fi adus pentru 26 de milioane de euro. Catalanilor le-a fost propus Chiricheş, jucător a cărui notorietate a căpătat proporţii în ultimul an după jocurile de la echipa de club dar şi de la naţională. Cotidianul Mundo Deportivo explică situaţia prin care fundaşul român a devenit o ţintă pentru echipa lui Vilanova. Fiind vorba de unul din ziarele de casă ale Barcei, zvonul nu mai pare neîntemeiat. Pentru Chiricheş pare un scenariu ireal prin care ar ajunge în 6 luni de la Pandurii pe Camp Nou, coleg cu Messi, Xavi, Iniesta şi celălalte superstaruri catalane. De altfel, pandurii sunt direct interesaţi ca acest transfer să se realizeze. Şi asta pentru că păstrează o cotă de 20 la sută din transferul ulterior al stelistului. Becali nu renunţă la perla sa fără 10 milioane aşa că pandurii ar putea încasa 2 milioane pe lângă cei 700 de mii luaţi iniţial. Becali n-ar fi încântat însă să dea atâţia bani la Pandurii şi ar încerca să facă probabil ca în cazul lui Cristi Tănase, adică să răscumpere co-proprietatea de la echipa de bază cu doar 500 de mii de euro. Că va fi Barcelona sau alt club, Chiricheş va pleca probabil în această vară pe o sumă considerabilă.

Ce crede Grigoraş

Petre Grigoraş a lucrat cu Vlad Chiricheş la Pandurii şi l-a lansat în fotbalul mare pe cel mai în vogă fundaş central din România. Antrenorul Pandurilor a vorbit despre posibilitatea ca jucătorul Stelei să se transfere la FC Barcelona. „Despre transferul lui Chiricheş la echipa pe care o simpatizez cel mai mult, FC Barcelona, fiind un fan declarat al catalanilor, aş fi extrem de încântat dacă informaţia ar fi corectă. Este un jucător extrem de talentat, însă un drum pînă la Barcelona este cam lung pentru el în acest moment. Nici nu ştiu dacă poate face faţă acelui ritm", a spus circumspect Grigoraş la Sport Total FM. Grig a lucrat timp de un an şi 2 luni cu Chiricheş la Pandurii, jucător care, împreună cu Pintilii, formau nucleul de bază al gorjenilor.

"Eu sînt impresarul lui Chiricheş şi nu există nici un demers oficial din partea Barcelonei."                    

Victor Becali, impresar

10 – milioane de euro cere Gigi Becali în schimbul fundaşului de 22 de ani sosit pe 700 de mii de la Pandurii

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: