Grigoraş: „Îmi pare rău de Crăciunescu !”

Comisia Centrală de Arbitri are de ieri un nou presedinte! Ion Craciunescu a fost demis de Comitetul Executiv al Federatiei iar in locul sau a fost numit fostul arbitru Alexandru Deaconu. Viitorul şef va fi însă francez. Grigoras a primit cu tristete vestea debarcării lui Crăciunescu.

Grigoraş a fost mereu un susţinător al lui Crăciunescu şi al arbitrilor români. Crăciunescu a fost mazilit ieri însă de Comitetul Executiv după ce 14 cluburi au dorit plecarea acestuia.

Pleacă nea Nelu, vine un francez celebru

Crăciunescu a fost mazilit ieri la prânz cu 9 voturi pentru, 1 împotrivă şi o abţinere în Comitetul Executiv. Numărul cluburilor care vroiau capul lui nea Nelu se ridica însă la 14, după unele surse. „Am fost demis fără niciun motiv. Aşa au vrut cluburile din Divizia A şi aşa s-a hotărât. Mie nu mi s-a comunicat niciun motiv. Pur şi simplu m-au demis”, a declarat resemnat Crăciunescu. În locul acestuia a fost instalat interimar fostul arbitru, Alexandru Deaconu. Asta pentru scurt timp. Mircea Sandu s-ar fi înţeles deja cu fostul mare arbitru francez, Marc Batta, pentru a prelua şefia celei mai hulite comisii din fotbalul românesc. Numele francezului în vârstă de 58 de ani nu a apărut întâmplător. După ce a fost îndepărtat din fruntea comisiei de arbitri din Franţa în 2008, Batta a ajuns unul dintre cei mai importanţi oameni în structurile de arbitraj ale UEFA, el fiind acum alături de Pierluigi Collina şi Hugh Dallas, cel care controlează lucrurile la nivelul forului european. Francezul a fost propus încă din toamna trecută lui Mircea Sandu de către şeful arbitrajului la FIFA şi preşedintele federaţiei de fotbal spaniole, Angel Maria Villar, unul dintre argumente fiind relaţia bună pe care Batta o are cu Michel Platini, bossul UEFA. Alexandru Deaconu va deveni astfel mâna dreapta a lui Batta la şefia comisiei.

Grigoraş dezamăgit

Grigoraş a primit cu uşoară surprindere vestea plecării lui Crăciunescu. „Îmi pare rău să aud asta, Ion Crăciunescu este şi rămâne...nu ai cum să-i scazi din merite ca arbitru, ca prestanţă. Cei care au decis să-l schimbe, dacă au motive, e problema lor. La noi românii, problema e întotdeauna cum să-l demiţi pe X sau Y, noi vrem mereu să demitem, mai greu e să construim ceva”, a comentat Grigoraş. Antrenorul pandurilor face aceste afirmaţii în ciuda scandalului iscat în primăvară la meciul Pandurii Vaslui. Atunci, arbitrul delegat de Crăciunescu, Robert Dumitru, a fost făcut praf de gorjeni la final pentru că ar fi tras cu moldovenii. Grigoraş chiar a anunţat atunci la cald că se retrage temporar de pe banca pandurilor ca semnal de protest dar a revenit asupra deciziei a doua zi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: