Grigoraş: ”Noi cu ocaziile, ei cu golurile !”

Astrele nu au fost cu Pandurii în ultimul meci. Elevii lui Grigoraș au jucat excelent contra celor de la Astra Ploiești dar au rămas cu mâna goală la final. Două goluri marcate de ploieșteni la începutul și finalul meciului plus o sumedenie de ocazii ratate de gorjeni au dus la prima înfrângere a pandurilor pe Municipal din acest sezon.

Pandurii – Astra Ploiești      1-2 (la pauză 1-1)

Stadion: Municipal din Târgu Jiu, spectatori 6.000.

Au marcat: Lemnaru (min. 20) / Fatai (min. 3), Mihalache (min. 85).

Pandurii: Mingote – Rusu (min. 87 Maxim), Viera, Chiricheş (min. 35 Vlad), Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes (min. 83 Batin), Lemnaru, Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.

Astra: S. Lung – Goian (min. 26 Mihalache), Găman, Bruno Miguel, Morais – Takayuki, N’Doye – Strătilă (min. 82 Miranda), Băjenaru, Udoji (min. 68 Stan) – Fatai. Antrenor: Marius Şumudică.

Arbitri: Dragoş Istrate – Aurel Oniţă, Sebastian Gheorghe.

Duelul celor mai în formă echipe din liga întâi s-a încheiat cu victoria nemeritată a ploieștenilor antrenați de Șumudică. Non conformistul antrenor al Astrei a rămas neînvins și după cel de-al șaselea meci consecutiv în campionat. ”Am avut noroc”, a recunoscut fair play Șumudică la finalul partidei în urma căreia Astra a egalat Pandurii în clasament.

Ghinion cât pentru 10 meciuri !

În fața unei asistențe numeroase, Pandurii au început catastrofal. Au luat gol la prima fază de atac a oaspeților, după ce Strătilă l-a depășit ușor pe Cardoso iar Fatai a reluat în poartă după ce mingea revenise din bară la execuția lui Seto. Pandurii nu s-au blocat, ba dimpotrivă au revenit în forță. După o serie de acțiuni reușite, Lemnaru a egalat, iar din acel moment, Pandurii au controlat autoritar partida. Viera a nimerit însă doar bara după un corner, Lemnaru a ratat din poziție ideală iar Stromajer a reluat pe lângă, singur cu Lung junior. Deși păreau în corzi, ploieștenii au dat lovitura cu 5 minute înainte de final. Mihalache a executat o lovitură liberă de la 40 de metri iar mingea neatinsă de nimeni s-a scurs în poarta neinspiratului Mingote. Ca ghinionul să fie complet, Voiculeț a luat și el apoi la țintă bara iar Stromajer a mai ratat o mega ocazie. S-a terminat însă 1 la 2, un scor care ne arată că în fotbal există și nedreptate.

Chiricheș, incert pentru Târgu Mureș

După accidentarea horror a lui Băcilă, pandurii au mai avut emoții și în meciul de luni seara. Chiricheș s-a lovit la un duel cu un jucător de la Astra și a părăsit terenul pe targă și mai apoi a fost dus cu ambulanța la spital. Verdictul medicilor a fost însă unul blând. Doar o contuzie puternică la tibie a suferit fundașul de națională care nu s-a antrenat ieri dar care ar putea apt pentru meciul de vineri de la Târgu Mureș. ”Normal că ieşirea lui Chiricheş a dereglat într-un anumit fel sistemul defensiv. Chiricheş a primit o lovitură puternică, o căzătură la acel duel aerian şi nu e nimic grav. Cert e că are dureri dar nu e nimic la ce ne-am gândit noi. Sperăm ca în următoarele zile să-l recuperăm până la partida de la Târgu Mureş”, a spus Grigoraș la final.

”Păcat, nu întotdeauna fotbalul este şi corect, din punctul meu de vedere am dominat autoritar mai bine de 80 de minute din acest joc şi poate şi un egal ar fi fost nedrept. Dar noi rămânem cu jocul bun şi cu ocaziile iar ei cu trei puncte. E păcat de munca noastră, chiar nu am ce să le reproşez jucătorilor mei, îi felicit pentru atitudine. A fost ziua în care Pandurii Târgu Jiu a jucat foarte bine dar a pierdut”

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: