Grigoraş: „Va exista o cădere !”

Grigoraş nu se lasă purtat de val după cele 6 victorii din startul sezonului. Antrenorul e convins că vor veni şi vremuri mai dificile pentru echipa sa, una care a băgat frica în granzi prin jocul spectacol promovat.

Grigoraş a găsit la Tg-Jiu un mediu propice performanţei. Are jucătorii perfecţi pentru sistemul şi stilul de joc adoptat şi linişte din partea conducerii care nu se bagă peste deciziile sale. Rezultatele nu au întârziat să apară.

Adeptul fotbalului spectacol

Faptul că Pandurii joacă spectaculos n-ar trebui să mire pe nimeni. Grigoraş a implementat acelaşi stil de joc pe la toate echipele precedente, Farul sau Oţelul dar parcă nu cu o asemenea priză la public. După un prim sezon în care a salvat echipa de la retrogradare şi un al doilea de tranziţie, Grigoraş a reuşit acum să-i ducă pe panduri până la vârful ligii 1. „Filosofia mea de joc o ştie toată lumea, mie-mi place fotbalul-spectacol şi de aceea mizez pe jucători care au tehnică individuală bună şi sunt capabili să-şi elimine adversarii în duelurile unu la unu. Îmi plac fotbaliştii inventivi şi am ales după tiparul acesta. Rezultatele nu sunt chiar surprize. Şi anul trecut lucrurile au decurs bine. N-am prins cupele europene, dar locul 7 obţinut a fost cel mai bun din istoria clubului. Din păcate, unii dintre jucători n-au putut fi opriţi şi au plecat (n.r. Matei, Chiricheş, Pintilii, Stromajer). Ofertele au fost de nerefuzat. Dacă i-aş fi avut în momentul acesta, aş fi beneficiat şi de o bancă bună, nu doar de un „11” competitiv”, mărturiseşte antrenorul în GSP.

Vor veni şi vremuri grele

Chiar dacă acum se fac „valuri” în tribune, Grigoraş ştie că vor veni şi vremuri mai dificile pentru echipa sa. De aceea vrea să profite de momentul bun şi să strângă cât mai multe puncte până la finalul turului. Iar atunci, dacă Marin Condescu rezistă tentaţiei de a vinde vreun jucător şi mai aduce 2-3 întăriri, pandurii pot visa la o calificare în cupele europene. „Încercăm să ducem acest ritm cât mai mult, dar va veni momentul declinului, va exista o cădere. Avem o echipă foarte tânără, printre cele mai tinere din campionat, şi jucători ce pot avea o cădere mai ales fiindcă ei n-au evoluat în anii trecuţi. Ibeh, Răduţ, Maxim, care a venit de unde a venit, Lazar, Vlad, pe care-l împrumutaserăm la Săgeata Năvodari şi a revenit cu mare poftă de joc. Adevărul e că stăm mai bine decât ne-am închipuit, dar şapte etape nu înseamnă mare lucru”, mai zice Grigoraş.

„Eu mă simt bine aici, fac ce-mi place. Şi nu cred că banii sînt atât de importanţi încât pentru ei să renunţi la demnitate şi la a face lucruri din plăcere. N-o să merg niciodată în genunchi să mă autopropun la anumite cluburi! Nimeni nu m-a dorit până acum, niciun club mare.”             Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„Mă simt bogat când văd că familia îmi înţelege pasiunea pentru fotbal şi pentru meseria asta. Banii azi vin, mâine se duc. Am reuşit să-mi fac o casă, am luat o maşină, am mai luat una şi pentru copil. Oi avea timp să mai câştig şi nişte bani pentru zile negre.”          Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

97 – de puncte a strâns Grigoraş la Pandurii în 65 de meciuri în liga 1

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: