Fasole cu cârnaţi la Văgiuleşti, de 1 Decembrie

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită cu fast în comuna gorjeană Văgiuleşti. Administraţia locală pregăteşte o petrecere pe cinste pentru cetăţenii comunei. Câteva sute de porţii de fasole cu cârnaţi vor fi împărţite participanţilor la manifestări, iar atmosfera va fi întreţinută de artiştii din localitate şi invitaţii lor.

Cetăţenii din comuna Văgiuleşti sunt aşteptaţi sâmbătă, 1 decembrie, la căminul cultural din centrul localităţii, la manifestările ce vor fi organizate de autorităţile locale cu prilejul sărbătoririi Zilei Naţionale a României. Este cel de-al patrulea an în care administraţia locală organizează astfel de manifestări.

Primarul Constantin Pîrjol speră ca la acest eveniment să ia parte cât mai mulţi cetăţeni, mai ales că în acest an se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. „Anul acesta nu ieşim din program. Pe 1 Decembrie o să fim la căminul cultural. O să pregătim şi noi o iahnie de fasole cu cârnaţi, o ţuică fiară şi vin fiert, precum şi un program artistic cu dansatorii noştri şi invitaţii noştri de la Casa de Cultură Motru. Ne-am bucura să participe cât mai mulţi cetăţeni, pentru că se face atmosferă, se antrenează în discuţii. În anii trecuţi, am văzut oameni foarte satisfăcuţi, mai ales că nu se mai întâlniseră cu anumite cunoştinţe de mulţi ani. Mai ales că vin şi din zona Covrigi, se mai întâlnesc şi ei cu acest prilej”, a declarat Constantin Pîrjol, primarul comunei Văgiuleşti.

Autorităţile locale au organizat o petrecere şi de Ziua Vârstnicilor, la începutul lunii octombrie. Puţini bătrâni au fost prezenţi la manifestări şi tocmai de aceea administraţia locală din Văgiuleşti speră ca la evenimentele de 1 Decembrie să fie cât mai mulţi cetăţeni, de toate vârstele.

Administraţia locală va pune la dispoziţia doritorilor şi un microbuz pentru a putea ajunge la căminul cultural. La manifestări sunt aşteptate în jur de 200 de persoane. De distracţia participanţilor se vor ocupa, în principal, artiştii Ansamblului „Brâuleţul” şi o formaţie din localitate.

Vizualizări: 1,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: