Gruescu şi Cotojman merg să-i ceară bani lui Boc

Primarii din localităţile Roşia de Amaradia şi Negomir se uită lung spre Guvern, care promisese bani pentru infrastructură după inundaţiile şi alunecările de teren care au avut loc în zonă. Aceştia mai au de achitat miliarde de lei vechi constructorilor.

Emil Boc a promis că îi ajută şi a făcut-o dar banii nu sunt suficienţi. Pentru lucrările de consolidare efectuate primarul din Negomir mai are de achitat peste cinci miliarde de lei vechi, iar cel din Roşia patru miliarde. „Mie mi-a făcut constructorul aproape toată lucrarea de consolidare din localitate, mai are puţin şi termină. Acum a lucrat pe banii lui, că noi nu am avut de unde să-i dăm. Ne-au intrat banii ăia în cont, mie mi-au intrat şapte miliarde, dar nu sunt suficienţi. Atunci ne-au spus că ne vor da atât cât avem nevoie, aşa au aprobat dar acuma nu am mai primit niciun leu şi nu avem cu ce achita lucrările”, susţine Ion Gruescu, primarul comunei Negomir.

Cei doi aleşi locali sunt decişi să meargă singuri la Guvern şi să-şi ceară banii, astfel că luni vor lua calea Bucureştiului. „Luni dimineaţa, împreună cu domnul Gruescu voi pleca la Bucureşti pentru a vedea care este soarta acestor bani şi dacă mai ajung la noi. Bineînţeles că avem mare nevoie de ei, pentru că sunt foarte multe lucrări de achitat, iar de la bugetul local nu le putem suporta”, a declarat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia

DEZASTRU

În urma inundaţiilor care au avut loc în această primăvară, cele două localităţi au fost foarte grav afectate de alunecările de teren, astfel că a fost nevoie de lucrări de consolidări. Pe lângă faptul că infrastructura din localităţi a fost afectate, câteva familii au rămas fără locuinţe. Lucrările de consolidare din Negomir au costat peste 12 miliarde de lei, iar la Roşia 11 miliarde.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: