Grup infracţional, trimis după gratii

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au identificat şi reţinut 3 tineri suspectaţi de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Aproximativ 80 % din bunurile sustrase, constând în telefoane mobile, aparatură electronică, bijuterii etc., evaluate la peste 23.000 de lei, au fost recuperate şi restituite părţilor vătămate. 

În fapt, în perioada 22 iulie – 30 august a.c., la nivelul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu, au fost înregistrate 7 dosare penale având ca obiect furturi din locuinţe şi  societăţi comerciale amplasate pe raza municipiului.

Din cercetări a reieşit că suspecţii au pătruns prin efracţie, pe timp de noapte, în trei locuinţe şi patru societăţi comerciale, iar de aici au sustras bani, telefoane mobile, aparatură electronică, bijuterii din aur şi argint etc., valoarea prejudiciului cauzat fiind estimată la suma de aproximativ 23.200 lei.

În urma investigaţiilor şi activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că suspecţi de comiterea furturilor sunt C.R.G., de 19 ani, din oraşul Rovinari, M.M.A., de 23 ani şi B.D.F., de 16 ani, ambii din municipiul Târgu-Jiu.

Aceeaşi suspecţi, cercetaţi şi de poliţiştii din oraşul Târgu-Cărbuneşti pentru mai multe infracţiuni de furt din societăţi comerciale, au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pentru audieri.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au recuperat aproximativ 80 % din bunurile sustrase, constând în telefoane mobile, aparatură electronică şi bijuterii.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele celor trei suspecţi ordonanţe de reţinere pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în formă continuată.

Poliţiştii i-au introdus pe suspecţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 2 septembrie a.c., să îi prezinte cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Cercetările continuă pentru pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: