Gugu a fost numit antrenor principal la Mătăsari

Minerul Mătăsari are de ieri un nou antrenor principal, Dorian Gugu fiind prezentat jucătorilor de preşedintele Ion Ruşeţ. În prezenţa fostului antrenor Ion Alecu, preşedintele clubului a prezentat motivele demiterii fostului tehnician, l-a prezentat pe noul antrenor şi a reamintit jucătorilor care este obiectivul pentru acest sezon. Ion Ruşeţ a precizat că nu există pentru Minerul Mătăsari o altă variantă în acest sezon decât ocuparea locului doi în clasament la finalul sezonului.

Echipa din Mătăsari debutase în acest sezon cu un parcurs foarte bun, reuşind să ocupe constant un loc printre primele patru echipe din serie. Din păcate o ruptură între jucători şi fostul antrenor a dus la o serie de nereuşite, Minerul aducând doar cinci puncte din ultimele cinci etape şi ajungând de la un plus şapte la adevăr să fie acum pe zero.

Preşedintele Ruşeţ crede că mai sunt şanse de redresare a situaţiei şi de aceea a luat ieri măsura schimbării antrenorului Alecu cu un tehnician mai experimentat, Dorian Gugu. „Avem posibilitatea acum de a încheia turul pe plus şi de a ne apropia de obiectiv măcar puţin. E foarte important pentru finanţarea echipei să termine la plus trei acest tur de campionat. Neavând plus trei la finalul turului se creează o problemă de finanţare a echipei pentru anul 2009” le-a explicat preşedintele jucătorilor de la Minerul, avertizându-i pe cei care au dat dovadă de „indisciplină şi vedetism” că situaţia nu va mai putea  continua în acelaşi mod: „Îi avertizez pe cei care au avut o atitudine nesportivă faţă de conducerea tehnică şi colegi, prin ruperea spiritului de echipă, certuri pe teren cu coechipierii, în faţa spectatorilor din Mătăsari că în viitor, sub comanda antrenorului Dorian Gugu, nu se vor mai întâmpla astfel de lucruri.”

Chiar dacă nu a fost un moment plăcut pentru el, fostul antrenor Ion Alecu a ţinut să participe la numirea noului tehnician căruia i-a urat succes după ce le-a mulţumit jucătorilor pentru activitatea pe care au desfăşurat-o împreună timp de un an şi jumătate. „Eu cred că am muncit bine împreună, am obţinut anumite rezultate o perioadă dar apoi  ne-am îndepărtat de obiectivul pe care conducerea administrativă l-a propus şi ni l-a pus în vedere. Mie îmi pare foarte rău că n-am reuşit să mergem pe drumul pe care l-am început în acest tur  de campionat dar aşa se întâmplă în viaţă, nu poţi să ai tot ceea ce îţi propui. Au fost mai multe incidente aici, având în vedere comportamentul unora dintre jucători. Dacă vor să facă performanţă şi să realizeze ceva, va trebui să fie foarte serioşi şi să muncească pentru că fără muncă, disciplină, seriozitate şi determinare nu se poate”.

Noul antrenor Dorian Gugu era antrenor la centrul de copii şi juniori de la Pandurii, urmând să se ocupe de acum de formaţia de liga a treia. Gugu a precizat că îi cunoaşte pe jucători, cu unii dintre ei a mai lucrat sau chiar a jucat la echipe din judeţ exprimându-şi speranţa că vor avea o colaborare bună pe viitor: „Sper să ne înţelegem destul de bine pentru că nu-mi place tensiunea la echipă. Nu cer prea mult jucătorilor mei decât să dea dovadă de seriozitate la antrenamente pentru că totul să răsfrânge asupra jocurilor oficiale. Mai avem două jocuri oficiale pe care trebuie să le câştigăm pentru a avea o vacanţă mai frumoasă”.

Alecu: „Gugu este un simbol al fotbalului gorjean!”

După un an şi jumătate petrecut pe banca echipei din Mătăsari, Ion Alecu va trece acum în conducerea administrativă a clubului, urmând să rămână la dispoziţia conducerii şi, probabil, să preia din vară o nouă generaţie de juniori.

Fostul tehnician a menţionat că majoritatea jucătorilor din lot au crescut sub ochii săi, el fiind de 18 ani la acest club. „Îi cunosc de când erau copii sau jucau la juniori. Pe unii dintre ei i-am şi antrenat la juniori, am reuşit să-i aduc apoi la echipa mare şi mi-ar părea rău să nu reuşească să realizeze ceea ce a propus conducerea” a declarat Alecu ieri  după ce i-a mulţumit preşedintelui Ion Ruşeţ care a avut încredere în el şi a numit la Mătăsari un antrenor tânăr: „Îmi pare rău că l-am dezamăgit pe domnul preşedinte şi ar trebui să le pară rău şi jucătorilor. Dar nu este totul pierdut şi se mai poate îndeplini obiectivul. În ceea ce-l priveşte pe Dorian Gugu, din toată inima îmi doresc să reuşească şi să fie respectat aici pentru că este un simbol al fotbalului gorjean. Sunt sigur că nu va mai tolera ceea ce am tolerat eu.”

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: