Gunoi aruncat în Jiu cu maşina primarului

Malul Jiului din dreptul localităţii Drăguţeşti a fost transformat în groapă de gunoi. Culmea, tocmai angajaţii firmei primarului din localitate, Vasile Moşoiu, aduc gunoi aici. Comisarii Gărzii de Mediu au aflat şi ei despre locul unde este depozitat gunoiul menajer din comuna Drăguţeşti şi spun că se vor deplasa la faţa locului pentru a lua măsurile care se impun.  Primarul spune că habar n-avea de această situaţie, dar nici nu a vrut să se convingă personal că aşa stau lucrurile de teamă să nu-şi murdărească pantofii.

Ieri dimineaţă, în jurul orei 10:00, un bărbat descărca de zor pe malul Jiului resturi menajere dintr-un autoturism ce aparţine firmei primarului comunei Drăguţeşti Vasile Moşoiu. Omul nu a vrut să comenteze situaţia, astfel, la vederea camerelor de filmat s-a urcat în autoturism şi a plecat.

Sancţionează un om pe care nu-l cunoaşte

Primarul Vasile Moşoiu susţine că acest om nu este angajatul lui, însă în ceea ce priveşte maşina nu a avut cale de întors. „Maşina este a mea, dar şoferul nu este angajatul meu, dar maşinile de la firmă care ţin să menţionez că în prezent nu o administrez eu sunt conduse de tot felul de persoane, o să aflu cine este acest om şi o să-l sancţionez“, a precizat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

După exemplul angajatului primarului, Vasile Moşoiu, se pare că şi cei de la Serviciul Public al comunei aruncă gunoiul colectat de la oameni pe malul Jiului. „În fiecare zi vin cu remorcile şi aruncă gunoiul aici şi cei de la primărie care strâng gunoiul de la noi tot în acest loc îl aduc“, a spus Ion Tâlvescu din comuna Drăguţeşti. 

Vasile Moşoiu: „Nu vreau să-mi murdăresc pantofii“

În ciuda acestei situaţii primarul spune că habar n-are de existenţa acestei gropi de gunoi. „Nu ştiu că se aruncă acolo gunoiul, noi avem contract cu primăria Rovinari şi ducem gunoiul la rampa lor, le plătim pe lună aproape 10 milioane de lei vechi”, a precizat Vasile Moşoiu.

Însă nici după ce a fost sesizat nu a avut curiozitatea să meargă la faţa locului să vadă cum stau lucrurile. „Nu merg la această groapă de gunoi pentru că nu vreau să-mi murdăresc pantofii”, a adăugat acesta.

PRECEDENTE

Primarul comunei Scoarţa, Aurelian Cotâlău, a fost sancţionat de Garda de Mediu cu 15.000 de lei după ce s-a găsit o cantitate mare de PET-uri aruncată în albia unui râu de pe raza comunei.

Primarul comunei Jupâneşti, Petre Guşită, a primit o amendă de 80.000 de lei după ce a îngropat tone de gunoi. Acesta este chiar şi cercetat penal.

Primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, a primit o  sancţiunea  de la Garda de Mediu pentru mizeria din localitate de 50.000 de mii de lei vechi.

Galerie foto


Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: