Gura bate… Ciurelul

Împrumutând metoda de conducere de la șefii săi politici, managerul Laurențiu Ciurel manageriază mai mult în conferințele de presă de care, dacă ar putea să se lipsească, ar fi mult mai bine pentru el. Goana după  imagine  și plăcerea de  a-și vedea poza pe ecrane sau prin ziare o să-i aducă pe șefii săi, mai devreme sau mai curând, la disperare. Pentru că nu ține minte ce spune de la o conferință la alta, a început să-și dea cu stângul în dreptul, de parcă ar face asta intenționat să-i testeze guvernului rezistența nervilor și să-i dea un șut în partea dorsală.

După declarațiile pe care le face ar părea că tocmai asta își dorește, ca să poată încasa milioanele din clauza de scurtare forțată a mandatului. Pentru că nu are nici un fel de soluții de eficientizare a colosului decât reducerile de personal, care vor naște cu siguranță mișcări sociale ample, mai ales după ce păruială a început cu liderul de sindicat Condescu, poate că Ciurel se gândește că banii ăia sunt mai siguri decât prima din rezultatele profitabile ale complexului, dacă va îndeplini indicatorii de performanță la care s-a angajat. Altfel nu se explică de ce la sfârșitul săptămânii trecute, la conferința de presă care-i place atât de mult, a declarat cu gurița lui că a găsit în Germania un cumpărător de energie electrică care dorea să cumpere 1000 de MWh, dar n-a putut să-i vândă  pentru că a aflat de la Transelectrica că liniile de interconexiune pentru export se licitează cu un an înainte de efectuarea exportului: ,,Alocarea capacităților de interconexiune pentru export se face cu un an înainte, în trimestru IV-2012 pentru energia exportată în 2013” - a spus managerul Ciurel. Păi bine măi, omule, cine era director general al complexului în trimestrul IV al anului trecut? Vă spunem noi că era Dan Laurențiu Ciurel, care a fost numit chiar de la începutul trimestrul IV al anului 2012, când dacă nu s-ar fi ocupat mai mult de treburi mărunte și nenorocite ar fi trebuit să se ducă la licitațiile de închiriere a liniilor prin care, după ce era numit manager, trebuia să facă export de energie. Cine l-a oprit pe Ciurel să-și închirieze câte linii dorea atunci, în trimestrul IV al anului 2012, ca acum să poată vinde peste graniță câtă energie ar fi dorit? Să nu fi fost sigur că șefii lui de la PSD îl vor numi manager privat?

Probabil că da, din moment ce nu i-a păsat de soarta complexului pe care atunci tocmai se antrena să-l managerieze… Mă bufnește râsul doar la gândul că un manager şcolit la minele din Australia, cum îi place să spună, a aflat abia la mijlocul verii că nu poate vinde curent cu desagii peste graniță, atunci când vrea… Dacă tăcea, filozof rămânea, și nu mai afla nimeni ce abilități de manager izvorăsc din puțul gândirii lui. O să aflăm în curând și alte năzbâtii de-ale lui Mitică era să zic, dar corect este de-ale lui Ciurel, pentru că apetența lui pentru ieșitul în față n-o egalează decât păduchele…

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: