Guvernul dă bani la UATAA. Hanu: Avem asigurat combustibilul pe 2016!

Veşti bune în prag de sărbători pentru toată suflarea din Motru. Guvernul a alocat suma de 3.3 milioane lei pentru Uzina de Agent Termic şi Alimentare cu Apă (UATAA) Motru. Primarul Dorin Hanu spune că aceşti bani sunt suficienţi pentru achiziţionarea combustibilului, cărbune şi păcură, pentru tot anul 2016. Astfel, cetăţenii şi agenţii economici au garanţia că nu vor duce lipsă de apă caldă şi căldură în perioada rece, angajaţii UATAA că vor avea de lucru, iar administraţia locală că nu va mai trebui să suporte subvenţia din bugetul propriu, putând astfel să continue investiţiile demarate.

Guvernul a aprobat miercuri, la propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, o hotărâre prin care a alocat suma de 296,656 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului mai multor municipii, oraşe, comune sau consilii judeţene. O mică parte din suma totală a ajuns şi la Gorj. "Suma de 3.3 milioane de lei este alocată municipiului Motru, judeţul Gorj, pentru asigurarea funcţionării serviciului public de producere şi furnizare a energiei termice în sezonul rece", se arată în hotărâre.

Autorităţile locale au sperat până în ultimul moment să fie aprobat acest sprijin. "Eu am aşteptat până în ultima zi, nu se putea să nu ne dea banii. Urmează zilele viitoare să fac şedinţă de Consiliu Local pentru rectificarea bugetului şi după calculele noastre asigurăm combustibilul până aproape de sfârşitul anului 2016 din cele 3.3 milioane. În aceste condiţii noi nu mai subvenţionăm din bugetul local, dacă au venit de la Guvern se compensează. Este un sprijin extraordinar, un sprijin deosebit pentru noi. Oricum interveneam noi, nu lăsam societatea să nu poată procura combustibil, dar trebuia să facem eforturi, să renunţăm la alte lucruri care şi acelea erau importante şi în derulare", a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Uzina de Termoficare de la Motru trece printr-o perioadă dificilă. CE Oltenia a cerut şi a obţinut în instanţă insolvenţa uzinei, având de recuperat circa 15 milioane de lei de la aceasta pentru cărbunele livrat în perioada 2012-2014. Magistraţii au desemnat societatea Siomax SPRL ca administrator judiciar la UATAA, care se va ocupa de aici înainte de reorganizarea unităţii, alături de fostul director Eugen Corcoață, care acum are calitatea de administrator special. Situaţia uzinei ar fi cu totul alta dacă populaţia şi agenţii economici şi-ar achita datoriile care se ridică la circa 22 de milioane de lei. Partea bună a faptului că se află în insolvenţă este că UATAA nu mai plăteşte penalităţi.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: