Guvernul Infractor

Guvernul PSD – ALDE pare decis să modifice codurile penale, astfel încât să scape nişte sute, dacă nu chiar mii de politicieni şi afacerişti de dosare. Udrea, Ponta, Şova şi mulţi alţii scapă pentru că noul cod prevede că denunţul este valabil dacă e făcut în cel mult şase luni de la comiterea faptei. Dragnea scapă pe o prevedere că abuzul în serviciu se sancţionează penal doar dacă prejudiciul e mai mare de 200.000 de lei. Ilie Sârbu şi Hrebenciuc scapă şi ei, ca şi Vanghelie, Chiliman şi mulţi alţii, pentru că plângerile nu au fost făcute de partea prejudiciată. Una peste alta, scapă toţi. Alţii, care sunt deja închişi, vor scăpa pe ordonanţa cu graţierea.

Lucrurile sunt evidente, dar liderii PSD le neagă amestecând nişte cuvinte care să-i bulverseze pe cei mai puţin avizaţi. Dar, nici cei avizaţi nu sunt puţini, dovadă fiind nu doar suta de mii de oameni care au ieşit în stradă, ci şi revolta manifestată de milioane de oameni pe paginile de socializare.

Şi nu este doar atât. Şefii unor importante instituţii au atras atenţia asupra riscurilor adoptării ordonanţelor. A vorbit şeful Departamentului de Luptă Antifraudă, care este subordonat guvernului, şi a spus că nu e bine ce se întâmplă. A vorbit procurorul general, şeful Curţii de Conturi, a vorbit şefa DNA, au vorbit membrii CSM, judecătorii Înaltei Curţi. Nu se poate ca PSD să nu ţină cont de toate aceste voci. Nu ar fi firesc, suntem în anul 2017, într-o ţară membră UE şi NATO.

Şi totuşi, o vor face. Sigur că ordonanţele vor fi abrogate în scurt timp, altfel România ar deveni prima ţară de pe pământ unde este legal să furi mai puţin de 200.000 de lei. Dar, chiar de vor fi în vigoare pentru o secundă, cei care au furat deja vor scăpa. Vor scăpa de dosare, dar vor rămâne oare la guvernare? O fi poporul atât de tolerant?

P.S. Ordonantele au adoptate luni noaptea, de Guvernul Infractor.

Vizualizări: 375

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: