Guvernul Orban a căzut

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că moțiunea de cenzură a trecut și guvernul Orban a căzut. Au fost 261 de voturi pentru moțiune, mult peste necesarul de 233 de voturi. Orban a fost premier trei luni.

Ciolacu a spus că este posibil ca PSD să aibă o propunere comună de premier cu Pro România, urmând să aibă discuții în acest sens cu Victor Ponta.

Urmează ca președintele Klaus Iohannis să cheme partidele la consultări, pentru desemnarea unui nou premier. Nu este exclus să fie nominalizat tot Ludovic Orban, pentru a se ajunge până la urmă la alegeri anticipate.

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" a fost semnată de 208 parlamentari.

Liderii USR PLUS suspectează o înțelegere între PSD și PNL, liberalii fiind dispuși să renunțe la alegerea primarilor în două tururi, iar social-democrații să accepte în schimb să se ajungă la alegeri anticipate. Cele două mari partide, PSD și PNL, sunt avantajate de alegerile într-un singur tur la alegerile locale, pentru că au mai mulți primari în funcție.

actualizare: "Guvernul cade în picioare. Suntem mândri de ce am făcut în trei luni, într-o perioadă extrem de scrută am reușit să reparăm o parte din stricăciunile PSD, am reașezat România în rândul națiunilor europene pe picior de egalitate”, a spus Orban, după ce moțiunea de cenzură inițiată de PSD a fost aprobată de Parlament

Vizualizări: 2,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: