Guvernul vrea din nou să vândă o parte din CE Oltenia

Executivul intenţionează să iniţieze o ofertă publică pentru vânzarea unui pachet de 10% acţiuni nou emise la Hidroelectrica şi de 15% la Complexul Energetic Oltenia, conform Programului de convergenţă 2019-2022, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

"Guvernul are în vedere iniţierea unei oferte publice primare pentru vânzarea unui pachet de 10% acţiuni nou emise la SPEEH Hidroelectrica S.A., respectiv 15% acţiuni nou emise la Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A., prin majorare de capital social", se menţionează în document.

Acesta precizează că Ministerul Energiei continuă procesul de restructurare în vederea eficientizării activităţii Complexului Oltenia şi a Companiei Naţionale a Uraniului, precum şi procesul de reorganizare a Complexului Energetic Hunedoara.

"În ceea ce priveşte Complexul Energetic Oltenia S.A., a fost aprobată în cursul anului 2018 Strategia CEO pentru perioada 2019-2030, care vizează restructurarea şi eficientizarea activităţii în vederea creşterii atractivităţii societăţii pentru investitori. De asemenea, compania a demarat o serie de proiecte de investiţii în vederea modernizării şi alinierii la normele de mediu. În 2018 a demarat proiectul ce vizează reparaţia capitală a grupului nr. 5 de 330 MW de la Rovinari, urmând să continue investiţiile majore demarate în anii anteriori", se arată în programul de convergenţă.

Pierderile uriașe ale CE Oltenia din ultimii ani, plus multele alte probleme ale societății, fac improbabilă vânzarea unui pachet de acțiuni. Cel mai probabil astfel de programe sunt făcute de ani buni cu copy-paste și niciodată nu sunt duse la îndeplinire, pentru că de vânzarea acestui pachet de 15% se vorbește din 2012, anul înființării CE Oltenia. (M.M.)

Vizualizări: 3,286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: