Termocentrala Rovinari, defavorizată în bugetul CEO. Sindicalist: Vom reacționa!

Președintele Sindicatului Mine Energia Oltenia, Gabriel Căldărușe, a criticat dur proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al Complexului Energetic Oltenia pe acest an. Acesta a spus că termocentrala care ține în spate compania primește mult mai puțini bani pentru mentenanță decât celelalte.

Căldărușe a spus că toată lumea știe că sunt bani puțini, dar cu atât mai mult surprinde faptul că nici aceia nu sunt împărțiți corect. “Vă dau un exemplu banal. Toată lumea știe că termocentrala din Rovinari este cea care ține în viață această unitate și nu trebuie să se supere nimeni. Nu se poate să vedem că, pe mentenanță, sumele alocate altor termocentrale sunt de 3-4 ori mai mari decât la Rovinari. Nu se poate! Acolo se muncește, acolo se dă producția, acolo se dă energie la un preț extraordinar de bun”, a spus Căldărușe la TV Sud.

Liderul sindical amenință cu reacții în cazul în care lucrurile nu vor fi îndreptate: “Să nu creadă cineva că noi, cei din zona Rovinari, vom accepta și nu vom reacționa. Pentru că ne face să ne gândim și la alte lucruri. Nu este posibil ca termocentrala care merge cu trei grupuri 90% din parcursul anului să aibă sume per MWh mult mai puțin alocate decât centrale care merg mult mai puțin. Ne gândim atunci, dacă în partea cealaltă se alocă sume mult mai mari, se întâmplă ceva. Trebuie să îți pui întrebări: de ce nu funcționează dacă se alocă sumele respective? Sau poate lucrările sunt mult mai scumpe, iar asta ar însemna pentru unii un paraîndărăt”.

Căldărușe a spus că a aflat despre aceste lucruri chiar din termocentrala Rovinari. “Dacă lucrurile nu vor fi puse în ordine, în funcție de aportul adus în companie de fiecare subunitate, vă spun că vom reacționa. Nu ne dorim aceste lucruri, sperăm ca lucrurile să fie rezolvate”, a subliniat liderul sindical.

Acesta are dubii și cu privire la faptul că datele din buget vor mai fi valabile la finalul anului. “Nici nu e vorba de buget, e vorba de aplicarea acestui buget. Vedem cu toții că la finalul fiecărui an realitatea nu are nicio legătură cu prognozele oficiale”, a concluzionat Gabriel Căldărușe.

Vizualizări: 3,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: