Hidroelectrica acoperă jumătate din piața de energie

Marți, 7 mai, în jurul orei 09.50, Hidroelectrica a produs 3.936 MW, această energie asigurând peste jumătate din consumul la nivel național. Cantitatea este un record al producției pentru societate în anul 2019 și vine pe fondul hidraulicității specifice acestei perioade a anului, caracterizate de viituri.

”Hidroelectrica a acoperit cca. 51% din necesarul de electricitate al României, pe fondul aportului redus al energiei eoliene în sistem și al retragerii temporare din exploatare a unui grup nuclear. În continuare, societatea noastră produce aproximativ 45% din energia electrică la nivel național. Este o perioadă favorabilă pentru producția hidro, iar planificarea atentă a mentenanței anuale a agregatelor ne permite să extragem fiecare MW disponibil acum. Specialiștii noștri sunt la posturile de lucru și își fac treaba pentru care au fost pregătiți. Culegem roadele unei gândiri strategice a business-ului și asigurăm în același timp stabilitatea și securitatea Sistemului Energetic Național”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Și energia pe cărbune acoperă 20% din piață, în timp ce energia eoliană a scăzut la un sfert față de ziua precedentă. (M.M.)

Vizualizări: 1,052

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: