A fost stabilită data concedierilor colective din CE Oltenia

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit miercuri, 8 mai, o notificare cu privire la concedierile colective care vor urma în această vară. Potrivit notificării, vor fi concediați 200 de salariați, astfel: 90 personal TESA, operativ, CFL și 110 personal muncitor.

În notificare se face referire și la criteriile de disponibilizare. “În vederea aplicării programului de concediere colectivă se vor avea în vedere, după reducerea posturilor vacante, în ordinea de mai jos, următoarele măsuri: a) încetarea contractelor de muncă ale salariaților care la evaluarea anuală au obținut calificativul nesatisfăcător; b) încetarea contractelor de muncă ale salariaților care sunt angajați cu contract individual de muncă și la alți agenți economici; c) alte măsuri convenite între părțile semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă”, se arată în notificare.

De asemenea, acolo unde și soțul, și soția îndeplinesc condițiile de concediere, va pleca numai unul, cel cu venitul cel mai mic sau la alegerea acestora. Va fi evitată concedierea persoanelor cu copii mici în întreținere.

Salariații concediați vor beneficia de indemnizație de șomaj și plăți compensatorii în cuantum de 4 salarii medii brute pe companie.

Concedierile colective vor avea loc pe 10 iulie 2019, se mai arată în notificare.

Vizualizări: 6,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: