Habitu și Floarea, în așteptarea verdictului

Cei doi prieteni de odinioară, Aristică Doru Șerban (Habitu) și Dan Radu Floarea vor primi spre sfârșitul acestei luni sentințele în dosarele penale în care au fost judecați în ultimii ani, cele două sentințe urmând să fie pronunțate una după alta la o diferență de o zi, dacă nu mai intervine vreo nouă amânare. Curtea de Apel Craiova stabilise inițial pentru miercuri pronunțarea verdictului în cazul lui Aristică Doru Șerban, însă acesta a primit de la instanță doar vestea că trebuie să mai aștepte încă două săptămâni până când va fi dată o decizie finală.

Magistrații au decis ca pe 28 octombrie să pronunțe hotărârea care îl poate trimite din nou pe Habitu pentru o perioadă în spatele gratiilor, asta dacă sentința decisă de instanța de fond, Tribunalul Gorj, rămâne nemodificată. Pe 27 octombrie ar urma să își afle verdictul și fostul său amic Dan Floarea, trimis în judecată pentru afacerile ilegale derulate cu Primăria Peștișani și pentru care primarul acestei localități a stat în spatele gratiilor în arest preventiv cam la fel de mult ca și Habitu. În cazul lui Floarea sentința va fi una pe fond, putând să fie contestată, Aristică Doru Șerban tot așteptând în ultimele săptămâni să vadă ce anume decide instanța în dosarul fostului său amic. Datele la care vor fi pronunțate cele două sentințe au fost în așa fel decise încât Habitu să apuce să afle dacă Floarea primește și el sau nu o condamnare.

Aristică Doru Șerban a ajuns să aibă probleme cu legea după ce Floarea l-a reclamat că i-a amenințat familia pentru niște bani împrumutați în trecut și pe care i-ar fi returnat la timp, chiar cu dobândă. Habitu a spus însă că nici vorbă să fi primit banii înapoi, iar pentru asta a postat luna trecută pe contul său de Facebook și o fotografie în care apare el cu Floarea în tinerețe, comentariul postat de Habitu la poza respectivă fiind „Cu un prieten care m-a nenorocit pe nume Floarea așa l-am făcut om cu ce are în mână și el m-a făcut neom. L-am șmecherit si apoi m-a trădat. Aici l-am dus la Timișoara în barul de noapte de la Continental nu știa să treacă strada da în gropi și pe asfalt - cu floarea radu dan”, poza primind apreciere și de la fiul lui Floarea, ceea ce l-a mirat la vremea respectivă și pe Șerban.

Achitare și condamnare

Pe 1 aprilie anul trecut, Tribunalul Gorj a decis să schimbe încadrarea juridică a faptelor pentru care Habitu fusese trimis în judecată, din infracțiunea de spălare a banilor el fiind acuzat de spălare a banilor în formă continuată, iar din șantaj în șantaj în formă continuată, la fel ca și la acuzația de evaziune fiscală. El a primit câte un an și două luni pentru că i-a șantajat pe soții Floarea și 8 luni pentru că l-ar fi șantajat pe omul de afaceri Victor Drăgoi, trimis și el între timp în spatele gratiilor într-un alt dosar penal. Habitu, în schimb, nu a fost găsit vinovat de cămătărie, evaziune fiscală și șantaj la adresa unor oameni de afaceri ca Ion Bârcină (Dan Goeru), Paul Irinel Bârcină, fiul lui Goeru și Mirela Corina Holtea. În schimb, pedepsele primite au fost cumulate într-una singură, de 2,6 ani, din care aproape jumătate a cam fost executată, acesta fiind arestat preventiv între martie 2012 și februarie 2013.

Supărarea lui Șerban pe fostul său amic Floarea provine și din faptul că instanța l-a obligat, pe fond, să îi plătească acestuia și soției omului de afaceri daune morale, Dan Radu Floarea și Manuela Floarea având de primit de la Habitu câte 2500 de euro, dacă sentința rămâne neschimbată la Craiova. Tot pe fond, instanța a mai dispus confiscarea de la Habitu a aproape 350.000 de lei, pe casa și terenul deținute în Târgu Jiu de inculpat fiind pus sechestru asiguratoriu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: