Hagi şi fotbalul, pe primul loc în preferinţele românilor

Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) a făcut public sondajul de opinie pe care l-a realizat în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio şi în care principalul scop urmărit a fost o concluzie privind interesul pe care publicul din România îl are pentru sport şi pentru sportivi.

Una dintre cele mai importante întrebări a fost legată de cine e sportivul român pe care oamenii îl admiră cel mai mult. Un procent de 32% au răspuns Hagi, 16% Nadia Comăneci, 14% Simona Halep,  7% Ilie Năstase, 3% Ţiriac, 2% Adrian Mutu.

Şi acest sondaj realizat de IRES a confirmat, dacă mai era nevoie, supremaţia fotbalului în faţa celorlalte sporturi în privinţa preferinţelor românilor.

Aproape jumătate dintre aceştia urmăresc frecvent meciuri de fotbal, următorul sport în topul favoritelor fiind tenisul de câmp. Din ce sport sunt competiţiile sportive pe care le urmăriţi cel mai frecvent? Fotbal, au răspuns 44%, tenis 12%, gimnastică 11%, handbal 6%. De asemenea, sportivul preferat la Jocurile Olimpice de la Rio a fost Marian Drăgulescu 20%, Cătălina  Ponor 16%, Horia Tecău 7%, Cristina Neagu 7% şi Ana Maria Brânză 4%. (M.M.)

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: