Handbaliştii de la Energia au pierdut jocul cu UCM

Handbaliştii de la Energia Pandurii n-au reuşit surpriza la Reşiţa în meciul din etapa a doua a Ligii Naţionale. Jucătorii lui Vasile Stângă au pierdut la o diferenţă de şapte puncte meciul cu UCM Reşiţa, scor 30-23, gazdele reuşind să se impună din primele minute şi să domine întreaga partidă. Energia a suferit astfel prima înfrângere din actualul sezon după ce debutase cu o victorie pe teren propriu.

Evoluţia foarte bună din prima etapă a celor de la Energia a fost urmată la Reşiţa de una slabă, după cum arată şi rezultatul meciului. Handbaliştii gorjeni au fost umiliţi de cei ai lui Aihan Omer, echipa din Reşiţa fiind una dintre pretendentele la titu în noul sezon. Diferenţa de valoare este clar favorabilă reşiţenilor care au făcut achiziţii mult mai costisitoare şi evident mai de valoare în vara trecută, acest lucru fiind vizibil şi pe terenul de joc. Antrenorul Vasile Stângă avertizase că pentru elevii săi un astfel de meci nu va fi deloc uşor dar aceştia nu au luat în calcul avertismentele şi n-au reuşit să iese cu „fruntea sus” de pe teren aşa cum le ceruse Stângă. Chiar dacă echipa sa a jcuat cu una dintre forţele Ligii Naţionale, Stângă a fost destul de supărat după meci pentru umilinţa suferită de echipa sa.

Stângă: „Nu puteam să câştigăm“

Tehnicianul s-a arătat dezamăgit de prestaţia elevilor săi precizând că se aştepta la o replică mai bună a lor chiar dacă nu puteau obţine o victorie: „Normal că sunt afectat de acest rezultat. Poate aşteptam ceva mai mult de la acest joc deşi cred că oricum nu puteam să câştigăm. Dar ar fi fost de preferat să avem o prestaţie mai bună”. Stângă crede că echipa sa nu e suficient de matură pentru a face faţă jocului cu Reşiţa sau cu altă echipă de top: „Adevărul este că încă nu suntem o echipă matură şi trebuie să recunoaştem că la ora actuală nu putem învinge o formaţie de top cum este Reşiţa”, a adăugat Stângă.

 „Au fost doi factori care au înclinat balanţa în favoarea UCM-ului. În primul rând, am avut multe eliminări în timpul jocului, unele foarte uşoare, iar în al doilea rând, maturitatea echipei din Reşiţa şi-a spus cuvântul atunci când jucători ai acestei echipe au profitat la maxim de oportunităţile avute. Am reuşit să anihilăm interii, dar ne-au bătut cu pivotul şi cu contraatacul. Probabil şi presiunea şi-a spus cuvântul asupra jucătorilor mei”, a încercat Vasile Stângă să explice mai amănunţit cauzele acestui eşec, previzibil dealtfel având în vedere obiectivele celor două formaţii şi diferenţa de valoare dintre loturile acestora.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: