Handbaliştii Energiei, antrenaţi să alerge

Energia Pandurii şi-a reluat pregătirea şi la Sala Sporturilor încă de luni după o săptămână de pregătire fizică efectuată doar în aer liber, în Parcul Central, pe Stadionul Municipal, dar şi pe Insuliţă.Antrenorul Liviu Andrieş a avut la dispoziţie 11 jucători din vechiul lot în acest stagiu dar de ieri urma să se alăture lotului şi Bogdan Criciotoiu care fusese convocat la lotul naţional de tineret. Precum şi Ante Kukrika şi el convocat la naţională în această perioadă.

Pregătirea fizică a fost destul de dificilă pentru că jucătorii au avut de înfruntat şi gerul din primele zile dar şi gheaţa de pe aleile Parcului sau din Stadion. „A fost o perioadă mai grea pentru ei pentru că pentru orice sportiv pregătirea fizică şi în special cantonamentele de iarnă sunt grele. Dar ţinând cont de ce ne aşteaptă în acest retur de campionat eu spun că va fi benefică pentru ei. E greu dar nu avem ce face, suntem obligaţi să ne îndeplinim obiectivele pe care ni le-am propus fiecare, atât eu ca antrenor cât şi ei ca jucători”, a spus Andrieş care a trecut peste protestele unor jucători care nu agreează această parte a pregătirii: „A trebuit să scotă timpii impuşi la alergări, cu vociferări dar nu au ce face, ei vorbesc, eu mă fac că nu aud şi asta este. Pregătirea merge în continuare chiar dacă e greu pentru că le-am spus deja că va fi mai greu când vom intra în sală”.

În prima săptămână de pregătire s-a făcut mai mult alergare de anduranţă pe distanţe lungi pentru unii dintre jucători fiind foarte greu să se pregătească fără minge. Paul Giotoiu s-a descurcat mai greu la alergare, dar şi sârbul Vukas care a povestit că la el acasă nu se insistă atât de mult pe alergare.

În condiţiile în care aveau de parcurs zilnic câteva zeci de kilometri, handbaliştii nu au mai simţit frigul, Andrieş fiind de părere că şi gheaţa de pe alei e un mod de antrenament şi chiar i-a ajutat pe jucători. De luni antrenamentele s-au dovedit mai uşoare fiind programat şi câte un antrenament în sală, de azi toate antrenamentele fiind cu mingea. După pregătirea specifică Energia va participa apoi la trei turnee de pregătire la Baia Mare, Odorhei şi Târgu Jiu.

Din lotul care s-a antrenat în acest cantonament au făcut parte cei trei portari Florin Dragomir, Tudor Rădulescu şi Bogdan Motoi, precum şi jucătorii Andrei Păiuş, Mădălin Truică, Florin Dragomir, Tudor Rădulescu, Bogdan Motoi, Andrei Enache, Sandu Iacob, Paul Giotoiu şi Darius Apolzan dar şi trei tineri care au încheiat junioratul la LPS Târgu Jiu.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: