Handbaliştii, executaţi şi de campioni

Prea mici pentru bătălii aşa mari. La fel ca în dubla cu Benfica, handbaliştii Energiei n-au avut replică nici în faţa campionilor de la HCM Constanţa. Marinarii s-au impus fără probleme cu 36 la 25.

Energia Pandurii – HCM Constanţa       25-36 (13-15), spectatori 650

Cei mai buni marcatori: EnergiaApolzan (7 goluri), Mazilu şi Asoltanei (3) / Constanţa: Irimescu (9), Sabou (7), Stamate şi Ghionea (6).

I-au lăsat fără replică 

Rănite în orgoliu după eşecurile din Europa, Energia şi Constanţa au oferit un spectacol echilibrat doar în prima repriză. Gorjenii chiar i-au condus pe campioni cu 9 la 7 dar până la pauză aceştia au preluat controlul. La fel ca în dubla cu Benfica, elevii lui Andrieş au terminat benzina în repriza secundă. Constănţenii au profitat, au forţat desprinderea şi nu s-au oprit până nu au dus scorul la unul umilitor pentru gazde, 36 la 25. „Nu știu dacă diferența este reală, dar noi am făcut un joc bun. Ne așteptam la un meci mai greu. Constanța a avut mereu meciuri grele la Tg-Jiu. Băieții mei au știut acest lucru și s-au mobilizat foarte bine. Am venit montați pentru a câștiga și i-am depășit la toate capitolele pe cei de la Energia. Echipa din Tg-Jiu este o echipă foarte bine instruită, joacă destul de bine în general, dar nu prea le-a ieșit mai nimic”, a concluzionat antrenorul campioanei, Constantin Ştefan. Andrieş era evident dezamăgit după o nouă înfrângere grea. „Din păcate în ultimele trei jocuri am avut parte numai de astfel de rezultate, cu diferențe mari pe tabelă. La fel ca în alte meciuri, am avut o repriză bună cu un început de meci foarte bun, dar când ai la activ doar 7-8 jucători iar echipa adversă are 16 jucători, nu mai sunt comentarii de făcut. Trebuie să recunoștem că la ora actuală este greu să ne batem cu vârfurile din handbalul românesc. Reușim surprize, dar nu reușim să legăm două- trei  victorii în fața unor echipe de top care au în componență jucători de valoare.”

Energia în cădere, Constanţa aproape de titlu

După eşecul cu Constanţa, elevii lui Andrieş au coborât pe locul 6 în clasament, în afara poziţiilor care duc în Europa. Constănţenii au ajuns în schimb la 16 victorii din tot atâtea meciuri şi sunt aproape de a cuceri un nou titlu de campioni. „Vrem să luăm campionatul pentru că avem o datorie morală față de suporterii noștri în viitoarea ediție de Liga Campionilor”, spune Ştefan. „Sunt dezamăgit în special de Apolzan, care a avut foarte multe ratări. Probabil că, în capul lui, s-a întipărit faptul că poate ieși golgheter, dar trebuie să știe că este principalul marcator datorită grupului. Dacă el crede că va ieși de unul singur golgheter, se înșală. Momentan suntem în grafic, așa cum am stabilit la începutul sezonului, locurile 5-8. Dacă reușim să obținem un loc mai bun ar fi chiar o performanță, dacă ținem cont de ceea ce s-a întâmplat la echipa din Tg-Jiu”, zice şi Andrieş.

Restart la Satu Mare

Gorjenii şi-au făcut planul de bătaie. Vor să meargă fără greşeală în următoarele 7 etape ca să revină în forţă în cărţile pentru Europa. Primul pas e victoria obligatorie duminică la Satu Mare în faţa unei echipe inferioare. „Suntem obligați să ne dăm un restart cu toții pentru meciul cu Satu Mare, pentru că va fi extrem de important pentru ceea ce urmează în campionat. Ştiu că am avut o serie de meciuri slabe și ne asumăm criticile, dar nu trebuie să se arunce cu pietre şi noroi în această echipă. Nu trebuie uitat ce jucători și câți jucători avem. Mulți uită cu ce echipă am plecat la drum și cu ce echipe am jucat în ultima vreme”, încheie ferm Andrieş.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: