Handbaliştii şi-au îndeplinit obiectivul

Nu și-au propus ei mult dar și-au îndeplinit obiectivul. Handbaliștii Energiei au obținut o victorie din primele trei etape. În decurs de numai 7 zile, elevii lui Andrieș au pierdut deplasările de foc de la Bacău și Constanța dar s-au impus în duelul cu Poli Timișoara de pe teren propriu.  Obiectivul pentru acest sezon, un loc în primele 8 pare dificil de realizat după primele impresii.

Energia Pandurii a trecut acceptabil peste săptămâna de foc din debutul sezonului. Gorjenii nu se pot lăuda decât cu două puncte dar era și greu să obțină mai mult de vreme ce au avut parte de două deplasări groznice, la Bacău și Constanța.

Bănățenii dovediți cu chiu, cu vai

Andrieș și-a făcut demult calculele pentru primele 3 etape. Cum din cele două deplasări era greu de crezut că Energia poate aduce ceva, toate eforturile au fost depuse pentru a bate Timișoara pe teren propriu. Adică, probabil, una din echipele cu care Energia se va bate pentru un loc în primele 8. Gorjenii s-au chinuit teribil în unele momente dar au fost mai lucizi spre final și s-au impus cu 25 la 21 în fața bănățenilor. Dragomir a fost senzațional în poartă, cu nu mai puțin de 25 de intervenții. ”Atmosferă foarte încărcată, căldură foarte mare, oboseală după drumul de la Bacău...dar nu trebuie să găsim scuze...am jucat sub ce am jucat la Bacău. Acolo am jucat bine şi am pierdut, aici am jucat prost şi am câştigat. Cea mai mare satisfacţie a noastră este că am reuşit să câştigăm. Este o victorie de moral, care ne dă speranţe pentru viitor.  Sper să avem şi meciuri mai uşoare în care să evolueze şi jucătorii mai tineri. O dezamăgire pentru mine a fost Asoltanei. Trece printr-un moment dificil, am vorbit cu el, dar şi el trebuie să conştientizeze că dacă nu dă cu mingea în poartă este în pericol postul său în echipă”, a spus Andrieș după meci. ”O victorie muncită. O victorie pe care o aşteptam, ne-am pregătit pentru ea şi până la urmă a fost de partea noastră. Este o victorie acasă, orice victorie este de moral, când câştigi ai moral, prinzi avânt. Sperăm să fie tot mai bine. Este un campionat imprevizibil. Ar fi frumos să prindem şi un loc de Cupa României la final, dar trebuie să muncim pentru el. Mai întâi să muncim şi să arătăm ceva, decât să afirmăm şi apoi să nu reuşim”, a adăugat și pivotul Andrei Păiuș.

Eșec scontat la Constanța

Gorjenii au avut parte ieri de cel mai dificil meci al sezonului, pe terenul super campioanei, HCM Constanța. Practic meciul n-a avut istoric. Marinarii au condus încă de la început și au intrat la cabine cu un avantaj liniștitor, 21 la 13. Repriza a doua s-a jucat pe aceleași coordonate, campionii României având parte de un antrenament bun iar elevii lui Andrieș s-a străduit să limiteze proporțiile scorului. Au reușit doar pe jumătate, deoarece constănțenii și-au mărit avantajul și s-au impus la 11 goluri diferență, scor 42 la 31.

Rezultatele etapei a treia a Ligii Naționale:

HC Odorhei - CSM Bucuresti            26-21(12-12)

Dinamo Calarasi -HC Caras Severin  33-28(16-10)

Univ. Suceava -Steaua Bucuresti        30-23(17-11)

Stiinta Bacau - Potaisa Turda             31-26(17-12)

Poli. Timisoara -Univ.Trans.Cluj        26-25(14-11)

CSM Satu Mare - CSM Ploiesti         22-22(8-10)

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: