Handbaliştii sunt „afectaţi fizic şi psihic”

Handbaliştii de la Energia Pandurii continuă seria de rezultate dezamăgitoare din debutul acestui sezon, echipa din Târgu Jiu rămânând doar cu o victorie în acest sezon după nouă etape. Jucătorii pregătiţi de Vasile Stângă au înregistrat un nou eşec la Odorhei, fiind surclasaţi de formaţia locală cu scorul de 33-23, diferenţa de zece puncte fiind una mult prea mare faţă de meciurile de până acum, fapt ce l-a făcut pe tehnicianul Energiei să afirme că jucătorii lui sunt afectaţi fizic şi psihic.

Energia Pandurii a suferit în această ultimă etapă o nouă înfrângere în deplasare. Chiar dacă acest lucru nu mai surprinde, suporterii echipei gorjene fiind obişnuiţi deja şi cu eşecurile sau semieşecurile de pe teren propriu, scorul înregistrat pe tabelă la finalul partidei e mult prea umilitor pentru Vasile Stângă şi echipa sa. Cu doar o victorie şi trei rezultate de egalitate înregistrate în acest sezon, Energia rămâne cu doar cinci puncte în clasament şi ocupă locul 12. Că înfrângerea e usturătoare, cum constata şi tehnicianul, e clar, diferenţa de pe tabelă fiind şi mai surprinzătoare pentru Stângă, antrenor obişnuit cu echipa bune, care şi dacă pierdeau o făceau la diferenţe mici de scor: „Cinstit, chiar nu m-aş fi aşteptat la această diferenţă pe tabelă, dar a fost o lipsă totală de... nici nu ştiu cum să-i spun. E prea usturătoare înfrângerea de la Odorhei!”. Ieri Stângă era complet nedumerit şi nu înţelegea de ce jucătorii de la Energia nu au aplicat pe teren ceea ce le-a explicat: „Înaintea meciului am discutat cu jucătorii despre cum să le anulăm celor de la Odorhei contraatacul şi faza a doua, să le anulăm jocul rapid, ori ei exact asta nu au făcut. Ne-au dat 75% din goluri doar de pe contraatac şi faza a doua. A fost o lipsă totală de inspiraţie şi de concentrare. După meci stăteam şi mă gândeam că nu e vorba numai de atât, ci mai mult, adică o lipsă mare la capitolul pregătire fizică. Pentru că alte explicaţii chiar nu am!”.

La fel ca şi predecesorul său de pe banca Energiei, Stângă a ajuns să nu mai aibă explicaţii pentru evoluţia sub aşteptări a jucătorilor. Energia a ratat din nou foarte mult la acest joc în care Florea, Stanciu şi Stojanovic au fost cei mai buni marcatori cu câte cinci reuşite fiecare. Stângă a mai explicat că portarul gazdelor a făcut diferenţa în acest joc, apărând numeroase faze de poartă, în timp ce Rădulescu nu a prea avut ce face, fiind depăşit de situaţie după ce a apărat foarte bine în prima parte a meciului: „Portarul gazdelor a apărat în neştire şi cred că aici s-a făcut şi diferenţa, una de poartă.  Portarul ungur a apărat, iar noi am primit goluri. Rădulescu a început titular, a scos nişte mingi, dar pe parcurs nu a mai prea avut ce să facă, mai ales că multe goluri au venit de pe contraatac, în situaţii de unu la unu”.

La finalul meciului, antrenorul Energiei a încercat să mai discute cu jucătorii, dar aceştia nu au avut nici o explicaţie pentru ceea ce s-a întâmplat. Stângă nu prea are nici el explicaţii, dar încearcă să dea vina pe mentalitatea de perdanţi a handbaliştilor săi obişnuiţi cu prea multe înfrângeri.

Vizualizări: 99

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: