Tilincă regretă că nu poate juca cu Bistriţa şi CFR Cluj

Cosmin Tilincă ajunsese deja la cota de patru goluri marcate după ce jucase doar cinci meciuri ca titular în acest sezon şi era în formă sportivă bună, dar o accidentare suferită în această ultimă etapă la Iaşi îl va scoate din circuit timp de aproximativ trei luni. Două luni va fi perioada în care va fi imobilizat în hamul ortopedic pe care i l-au montat medicii de la Iaşi, iar după aceea va fi nevoit să facă recuperarea şi reacomodarea la efort. Jucătorul e convins că echipa se va descurca bine şi fără el în această perioadă, dar mărturiseşte că şi-ar fi dorit mult să joace contra fostelor echipe, Gloria Bistriţa şi CFR Cluj.

Deşi în convalescenţă, atacantul  a venit ieri la stadion pentru a discuta cu medicii şi a-şi programa o serie de alte examene medicale pentru piciorul drept care îl supără după accidentarea de la Iaşi. Jucătorul a fost adus de soţia sa cu maşina pentru că nu poate conduce, dată fiind imobilizarea braţului stâng, dar şi durerea de la piciorul drept. Tilincă a mărturisit ieri că noaptea trebuie să se trezească să ia calmante, fiind ajutat tot de soţie pentru că nu se poate ridica singur din pat. Şi pe stradă îi este frică să meargă pentru că poate fi lovit de trecători, lucru care nu este recomandat la fractura de claviculă suferită.

Ar fi dorit să joace împotriva fostelor echipe

Jucătorul era convins că se acomodase bine la Pandurii şi avea evoluţii din ce în ce mai bune: „E drept că mi-am intrat în mână acum, mă acomodasem cu colegii, jucam mai bine, am dat şi gol şi era totul ok.” Tilincă aştepta cu nerăbdare în acest sezon două partide foarte importante pentru el, cele cu fostele sale echipe, Gloria Bistriţa de la care a fost cedat destul de uşor în vară la pandurii şi CFR, echipă care a renunţat la el în urmă cu aproximativ doi ani, deşi a fost un jucător emblematic al celor de la Cluj: „Abia aşteptam meciul cu Bistriţa, care urma, şi îmi doream să joc şi după aceea şi pe cel cu CFR de peste trei săptămâni, dar nu a fost să fie acum. Aştept returul. O să-mi fie greu, pentru că nu sunt obişnuit să stau departe de teren şi de antrenamente. Dar, o să treacă”.

După ce a marcat şi la Iaşi, Tilincă redevenise golgheter al echipei şi l-a egalat pe Alexandru Piţurcă la golurile marcate. Acum atacantul spune că va încerca să recupereze în retur timpul pierdut dacă va trece cu bine peste problema de la umăr: „L-am egalat, dar o să încerc să recuperez în retur şi să dau cât mai multe goluri. Mai multe decât am dat în tur, dar numai să treacă cu bine accidentarea aceasta şi să pot intra din nou în joc şi să reintru în forma sportivă pe care am avut-o până acum măcar. Normal că se poate şi mai bine, totdeauna se poate şi mai bine.”

Prima sa accidentare ca fotbalist

Tilincă a mărturisit că aceasta este prima sa accidentare gravă de când joacă fotbal, neavând decât probleme minore care nu au necesitat timp lung de refacere şi recuperare: „Nu am avut accidentări de acestea care să mă ţină departe de teren. Şi la Bistriţa n-am fost accidentat atât de mult, am avut o problemă mai mică şi am stat o săptămână în cantonament în Antalya acum un an, dar în rest n-am fost accidentat, nici la CFR unde am jucat meci de meci, aici la Pandurii la fel, dar iată că acum s-a întâmplat. Păcat că e de lungă durată, că mai aveam cinci meciuri şi se încheia prima parte a sezonului. Aşa aş fi vrut să le joc pe toate dacă antrenorul mă voia”.

După o jumătate de an la Pandurii, Tilincă spune că şi-a cunoscut mult mai bine colegii şi potenţialul echipei şi crede că Pandurii are potenţial fiind o echipă formată din jucători tineri: „Eu cred că Pandurii e o echipă cu potenţial şi avem jucători tineri în mare parte, doar 2-3 au aproape 30 de ani dar în rest toţi sunt tineri şi de perspectivă şi au nume. Au mai jucat la echipa puternice din campionat mulţi dintre ei şi au ştate vechi în divizia A. Atmosfera e bună, şi e normal să fie aşa când ai şi rezultate şi totul decurge bine. Conducerea e aproape de noi şi cred că totul merge bine aici. Sper că aşa va merge şi în continuare”.

„Nu respirăm aerul curat din jumătatea superioară a clasamentului”

Pandurii a reuşit un parcurs bun după venirea lui Sorin Cârţu, obţinând zece puncte din cinci etape. Atacantul pandurilor, care a trecut pe la mai multe echipe de prima ligă până acum, crede că o schimbare de antrenor este totdeauna benefică unei echipe şi aşa s-a întâmplat şi după venirea lui Sorin Cârţu la Pandurii: „Normal că la schimbarea de antrenor, la orice echipă vine o perioadă mai bună. Şi iată că şi nouă ne-a prins bine şi am avut rezultate bune. Sper ca în continuare să ne meargă la fel de bine”.

În ceea ce priveşte parcursul viitor al echipei, Tilincă se gândeşte că echipa nu este salvată încă de zona fierbinte şi spune că mai e de muncă pentru a respira aerul curat din zona superioară a clasamentului: „Mai sunt doar patru meciuri în campionat şi unul de cupă, mai sunt puncte de acumulat şi încă suntem ameninţaţi acolo de zona fierbinte. Clasamentul, acolo la mijloc, e cam strâns şi oricare echipă poate să ajungă în zona de retrogradare. Şi noi suntem printre ele şi nu pot să spun că respirăm aerul curat acum din jumătatea superioară a clasamentului“.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: